accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mi kell ahhoz, hogy a versenyláda nagyban segítse a horgászatot?

utazomajom /

Ebben a cikkben a versenyládák, illetve a versenyláda tartozékainak kiemelt szerepét igyekszünk majd hangsúlyozni annak kapcsán, ami az eredményes horgászat érdekében szóba jöhet szempontként.

Az előnyök és a hasznok mellett rávilágítunk majd arra is, hogy milyen kiegészítőkkel fokozható a versenyláda hasznossága.

Kezdjük ott, hogy mik a jogos elvárások egy horgász versenyláda esetében?

Egy valóban hozzáadott értéket jelentő horgász versenyláda egyszerre masszív, könnyen mozgatható, miközben rendelkezik a szükséges tárolókapacitással. A legfontosabb funkcionalitásoknak eleget tesz, vagyis betölti a horgászláda, illetve az ülőalkalmatosság funkcióit.

Ha kell, akkor horgászat közben minden kartávolságban elérhető. Nem kell tehát felkelni a ládáról sem, legyen szó szerelésről, igazításról, csalizásról vagy etetésről. Maximális koncentráció irányulhat tehát a horgászatra, vagyis a minél több és nagyobb hal megfogására.

Persze ennek kapcsán van még egy fontos tulajdonság, a bővíthetőség. Ugyanis a megfelelő kiegészítőkkel együtt érhető el az, hogy a versenyláda 100%-ban segítséget jelentsen pecázás közben.

Milyen egyéb tartozékok beszerzése lehet indokolt?

Önmagában talán a legtöbb versenyláda félkarú óriásnak nevezhető. Ezért érdemes például a Damil.hu versenyládáit és tartozékait szemügyre véve testre szabni és kiegészíteni a láda komplett környezetét.

Minden bizonnyal kellhetnek például olyan tartozékok, amelyeknek a segítségével bottartó is kialakítható a ládáról. Ehhez gyakorlatilag más nem is szükséges, mint néhány csatlakozó, rögzítő, illetve egyfajta megnyújtott feeder, vagy egyéb kar.

Fontos ládatartozék lehet továbbá a tálca is, amit a legtöbb horgász a bal keze mellett szeret használni. Oda szép sorban kipakolva mindenféle etetőanyag és csalivariáció könnyen kialakítható, a horgászat praktikus és kézenfekvő eszköztára egy helyen lehet.

Ha mindezt még egy kényelmes lábtartóval is sikerül kiegészíteni, akkor tényleg minden feltétel adott lehet a versenyláda kényelmes alkalmazásához akár hosszú órákon át is.

Kiknek és mikor jelenthet komoly hozzáadott értéket egy praktikus versenyláda?

Azokat a versenyhorgászokat kell elsősorban kiemelni a kérdéskör kapcsán, akiknél az eredményesség érdekében mindent érdemes bevetni. Akár a profiknak, vagy az időnként versenyeken indulóknak is nagy hasznot jelenthet a láda.

No és persze gyorsan hozzá kell tenni azt is, hogy ma már a praktikus és kényelmes ülőkével ellátott horgászládák beszerzéséhez és használatához is adott a lehetőség. Ezek a hasznos eszközök pedig nemcsak versenykörülmények között, hanem adott esetben a hétköznapi pecák ideje alatt is komoly hozzáadott értéket jelenthetnek.

Ajánlatok