accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miért éppen airbnb?

utazomajom /

Az utazásunk költségének nagy részét a szállás teszi ki. Érdemes tehát ezen is spórolni, azonban néhány szempontot szem előtt kell tartani. A teljes utazásunkra rányomhatja a bélyeget, ha fáradtan egy rossz, távoli, vagy nehezen megközelíthető szállásra esünk be.

A megfelelő szállás kiválasztására később kitérünk, most egy konkrét szolgáltatóval, az Airbnb-vel foglalkozunk.

Az Airbnb házigazdái magánemberek és cégek is lehetnek egyaránt, akik szállást biztosítanak sokszor jobb ár-érték arányban a többi szállásfoglaló oldalnál. Találhatunk szobákat, házrészeket, vagy akár teljes házakat is. És ennél még sokkal érdekesebb objektumok is léteznek; repülőgép belső, lakókocsi, földbe ásott ház, jégkunyhó, ház a fa tetején, de akár a sátrunknak egy füves placc valaki kertjében. A képen látható repülőgép belsejéből kialakított lakás napi 25553 Ft-ért bérelhető jelenleg négy főre, ami a balatoni árakhoz képest nagyon barátinak mondható. Könnyen elképzelhető, hogy jobban fogod várni a szállás megismerését mint a hely felfedezését, ha egy extrém helyet választasz alvásra.

utazomajom.hu-airbnb-repulo-szallas-image00

Hogyan keressünk az Airbnb-n?

A keresőbe egyszerűen írjuk be az úti célt és a dátumot, majd adjuk meg a vendégek számát. Az ártartomány csúszkával be tudjuk állítani a számunkra megfelelő intervallumot. További szűrők segítségével pontosíthatjuk a keresést. Az itt megjelenő árak 2 főre vonatkoznak éjszakánként, de nem tartalmazzák az Airbnb közvetítési díját (szolgáltatások) és a takarítás költségét sem. Végső árat akkor látunk, ha kiválasztjuk a szállást. Foglalásra kétféle lehetőséged van: azonnali (nem kell visszaigazolására várnod), vagy pedig foglalási kérés után a házigazdával egyeztetve. Utóbbit ajánlom!

utazomajom.hu-airbnb-foglalas-image02

Foglalást követően, vagy akár azt megelőzően az érkezés pontos időpontját meg kell határoznod, mivel a szállásadód legtöbb esetben nem tartózkodik a helyszínen.

utazomajom.hu-airbnb-kommentek-image01

Olyan szállásokban gondolkodj, ahol már korábbi értékelések vannak. Ez egyrészt biztonságosabb, hiszen tartózkodásod után te is írhatsz (és írj is!) véleményt, és rólad is fognak. Az itt található visszaigazolások tényleg megbízhatóak. Másrészt látod, hogy a házigazda foglalkozik az oldallal, milyen válaszadási időre számíthatsz. Így megbizonyosodhatsz arról, hogy nem csak egy régről fennmaradt hirdetésről van szó.

A megjegyzésekből nem csak a lakóhely állapotára, tisztaságára kapunk választ, hanem a megközelíthetőségére, a szállásadó habitusára, a környék biztonságára is. Megtudhatod, hogyan éred el a látványosságokat a legegyszerűbben, utazási tippeket is sokan osztanak meg ezen a felületen.

Mi az előnye az Airbnb-nek azon felül, hogy olcsó?

Mivel egy helyi adja ki a lakását, szobáját, apartmanját, ezért olyan információkkal tud ellátni, amivel egy hotel nem. Megtudhatod a legjobb éttermet a környéken, ahova nem a turisták, hanem a helyiek járnak. Kölcsönkérheted (legtöbbször díjmentesen) a szállásadód biciklijét, vagy éppen szörfdeszkáját. Használhatod a konyhát. Sokan meglepetés reggelivel, vacsorával készülnek a vendégeiknek. Egy olyan közegbe csöppensz, ami sokkal inkább közelebb van a helyi kultúrához, mint egy Hilton szálló. Megkérheted a házigazdát, hogy vezessen körbe a városon, mutassa be a nevezetességeket, vigyen el a szupertitkos, csak helyiek által ismert részekre.

Légy nyitott a világra, ismerj meg új embereket, nézz be mások életébe, otthonába!

Ha megtetszik, te is lehetsz néhány lépésből házigazda, kiadhatod a lakásod!

Mire figyelj?

Ne foglalj olyat, ahol nincs megjegyzés, vagy éppenséggel rossz véleménnyel vannak a szállásról. Különösen figyelj arra, hogy a kiszemelt házigazda mondott-e le szállást néhány nappal a vendég érkezése előtt. Ezeket az Airbnb automatikusan megjegyzésbe posztolja, ott találod meg. Tegyél jó benyomást Te is, hogy jó értékelést kapj.

20€ kedvezmény

Az első foglalásodból 8.500 Ft kedvezményt kapsz, ha ezen a linken keresztül regisztrálsz: airbnb.com A te ajánlásod után is 8.500 Ft gazdagodsz, ha foglal szállást aki rajtad keresztül regisztrált.

Ajánlatok