accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen az ideális robotfűnyíró?

utazomajom /

A kertes házakat övező pázsit szépségének megőrzése bizony embert próbáló feladat. Így tavasszal a növények szárba szökkennek, a fű pedig némi eső hatására gyors ütemű növekedésnek indul.

Ha nem szeretnénk túlságosan buja udvarral rendelkezni, akkor célszerű rendszeres időközönként lenyírni a pázsitot. E feladat elvégzésére több különféle eszköz létezik, a legtöbben elektromos vagy benzines fűnyírógépet használnak. Nagyobb területek lenyírása esetén szóba jöhet a fűnyíró traktor is.

Ha azonban csupán egy néhány száz négyzetméteres, viszonylag sík udvaron kell levágni a füvet, akkor praktikus lehet beszerezni egy modern robotfűnyírót a Házirobotok.hu webáruházból. A robotporszívóhoz hasonlóan felügyelet nélkül képes tenni egy ilyen eszköz a dolgát, s elvégzi a házigazda vagy a kertész helyett ezt a monoton feladatot. Persze ha az igény úgy kívánja, a robotfűnyírók manuálisan is irányíthatók alkalmazás segítségével, Bluetooth kapcsolaton keresztül.

Milyen paraméterek fontosak egy robotfűnyíró esetén?

Függetlenül attól, hogy udvarunk milyen méretű vagy formájú, fontos, hogy a robotfűnyíró rendelkezzen lehetőleg esőérzékelő funkcióval. Ha nem teljesen sík a telkünk, akkor a lejtőnyírás funkció is jól jöhet. Lejtő és lejtő között különbség van, érdemes alaposan felmérni, hogy milyen dőlésszögű az udvarunk, és a kiszemelt robotfűnyíró megfelel-e annak gondozására.

Az egyes modellek eltérő méretű kertek ápolására használhatók. A gyártók előre megadják, hogy milyen méretű udvarhoz ideálisak a modelljeik. A webshopokban a termékek adatlapjára kattintva találod meg azt, hogy hány négyzetméternyi füves terület karbantartása oldható meg egy kiszemelt robotfűnyíróval. Fontos kérdés a nyírási szélesség és a vágási magasság. Van olyan modell, amelyik a 20-100 mm-es tartományban is elboldogul, míg más gépek csak a 15-60 mm-es tartományban érzik jól magukat.

A modern webshopokban, mint amilyen a Házirobotok.hu webáruház, össze is hasonlíthatod egymással az egyes modelleket. Akár három-négy terméket is össze tudsz mérni egymással, így táblázatos formában láthatod a hasonlóságokat és a különbségeket. Összevetheted a töltési idejüket, a fogyasztásukat, a méreteiket és még egy sor paramétert.

Extra funkciók

A robotfűnyírókat néhány olyan funkcióval is felszerelik, amik nem nélkülözhetetlenek, de rendkívül hasznosak tudnak lenni bizonyos helyzetekben. A termékek adatlapjairól megtudhatod, hogy rendelkezik-e az adott gép Bluetooth kapcsolattal, webes eléréssel vagy éppen lopásvédelemmel.

A vágótér automata tisztítása sok vesződségtől megkímélheti az embert, érdemes tehát olyan modellt választani, amelyik ezzel a funkcióval fel van vértezve. Persze minél több az extra, annál drágább az eszköz, így azt már mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyi pénzt hajlandó áldozni a saját maga kényelmére.

Ajánlatok