Milyen kiegészítőkkel tehetsz különlegesebbé egy kerti partit?
Habár a nyárnak sajnos már vége, de ősszel is akadnak még olyan kellemesen meleg napok, amikor érdemes a szabadban tartózkodni és szervezni mondjuk egy “szezonzáró” kerti partit.
Ha pedig már ez az idei évben az utolsó ilyen jellegű esemény, akkor érdemes megadni a módját és feldobni a terítéket néhány ötletes kiegészítővel a Himalája Sóház gasztronómiai termékeinek kínálatából.
Sütőlap ételkészítéshez és tálaláshoz
A sóból készült sütőlap egy olyan konyhai kiegészítő, ami a te otthonodból sem hiányozhat, hiszen rendkívüli sokoldalúsága miatt többféleképpen is felhasználhatod. Ahogy a neve is sugallja, alkalmas arra, hogy sütőben vagy grillen húsokat és zöldségeket süss rajta, ám a hideg ételek feltálalására is remekül használható.
Ez utóbbihoz helyezd a lapot a vendégség előtt egy éjszakára a fagyasztóba, majd miután jól áthűlt, rendezd el rajta ízlésesen az ételeket. Rátehetsz gyümölcsöket és zöldségeket, de remek alap lehet mindenféle hidegtálhoz vagy Charcuterie boardhoz is. Mivel a sótömb sokáig megőrzi a hőmérsékletét, ezért hidegen tartja a rajta lévő ételeket is. Ez nyáron főképp előnyös, de még ősszel is hasznos, hiszen ekkor is akadnak melegebb napok.
Tálalókészlet a desszertek és kiegészítők szervírozásához
Az édességeket és az olyan kísérő fogásokat, mint a mártogatósok, szószok, fűszervajak, általában kis tálkákban kínálják fel. Te viszont lepd meg az asztaltársaságot, és tálald az említett fogásokat sóból készült tálalószettben!
A Freeze&Go készlet négy darab sóból készült kis tálkából áll, melyeknek az egyik fele lapos, a másikon egy kis mélyedés található. Mindkét oldala használható, így a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt.
Érdemes ezt a készletet is betenni pár órára a fagyasztóba, hogy a fentebb részletezett hidegmegtartó hatás itt is érvényesülhessen. A mélyedésbe teheted a folyékonyabb állagú ételeket, illetve a jégkrémet, fagylaltot, a sík oldala pedig alkalmas arra, hogy egy-egy szendvicsfalatkát helyezz el rajta. Felengedés közben a só lassan kioldódik a tálkákból, ez pedig különleges ízt ad az ételeknek.
Pohár a welcome drinkhez
Egy kerti parti nemcsak az evésről, hanem az ivásról is szól, ráadásul illik valamilyen üdvözlőitallal fogadni a vendégeket. Még jobb, ha ez valamilyen töményebb ital, ami meghozza az étvágyat.
A hagyományos üveg vagy műanyag felespoharak helyett viszont használj sóból készült poharakat! Mivel a röviditalok is hidegen a legfinomabbak, ezért itt is alkalmazd a fagyasztós trükköt.
Bármilyen italt beletölthetsz a pohárba, de ha adhatunk egy tippet, próbáld ki a silver tequilát, ezt ugyanis a hagyomány szerint sóval és citromlével kísérve kell fogyasztani. A só máris adott a pohár miatt, a citromot pedig vághatod karikára, vagy a levét belefacsarhatod a fentebb említett kis tálkákba. A koccintás után a poharakat öblítsd el majd tett vissza a fagyasztóba, hogy a második, evés utáni körre már ismét jéghidegek legyenek. Jó mulatást kívánunk!