accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

GRÁNIT Platinum kártyát használsz? Van egy nagyon jó hírünk!

utazomajom /

Ha régóta követed az Utazómajmot, akkor talán nem fogsz meglepődni azon, hogy amióta létezik, GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyát használunk. Számos olyan előnnyel jár, amit kár lenne kihagyni. Erről egy hosszabb listát már összeállítottam évekkel ezelőtt, ha van kedved olvass utána.

A járvány miatt egyre több ország követeli meg, hogy az utazó rendelkezzen COVID-19-re is kiterjedő biztosítással. Többek között ez is lehet a feltétele annak, hogy beutazhassunk az adott országba. A világon elérhető biztosítási csomagok túlnyomó többsége a járványokat “kizáró tényezőként” jelöli meg. Egészen eddig ez nem is volt gond, hiszen nagyon alacsony valószínűsége volt egy esetleges világjárványnak, de a világ sajnos megváltozott. Éppen ezért, az igényeket figyelembe véve a Platinum bankkártyához tartozó Mapfre Asistencia biztosítás február 10-től az alábbi COVID záradékkal egészült ki.

“Amennyiben a Biztosított külföldi utazása során COVID-19 vírussal megfertőződik, Biztosító a szükséges mértékben, de legfeljebb 15.000 Euro erejéig fedezi a Sürgősségi egészségügyi ellátás költségeit, valamint az orvosi és gondozási díjat, beleértve a Biztosítottat ellátó orvos által felírt gyógyszerészeti készítmények költségeit.” 

Kubába most is lehet utazni

Azon országok területén bekövetkező biztosítási események váltják ki, melyek a Konzuli Szolgálat honlapján a ’II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő országok és térségek’ listájában szerepelnek, továbbá Egyiptom (kivéve a Sínai-félsziget), Mexikó, Maldív-szigetek, UAE területén kizárólag Dubai, Törökország területén kizárólag Isztambul, és Antalya tartomány. Indulás előtt mindenképp tanulmányozd a részletes feltételeket, hiszen a lista napról napra változhat.

Swiss Clinic Prémium Egészségközpontnál a kártyatulajdonosok most kedvezményes 14.900 forintos áron csináltathatnak COVID antigén tesztet, továbbá 10% kedvezményt kapnak a a járóbeteg ellátásban igénybe vehető szolgáltatásokból.

A változtatásnak köszönhetően igen sokat spórolhatunk az utazáson. Ha még nincs Gránit Bank Platinum kártyád, március 31-ig akciósan beszerezheted: első éves díj 0 Ft, kedvezményes kibocsátási díj 16.700 Ft.

Egyáltalán van most értelme utazni?

Felesleges lenne szépíteni, az utazás most sokkal több kellemetlenséggel és kínlódással jár, mint korábban. Viszont éppen ezért sétálhatunk egyedül a tengerparton, nézhetünk meg kényelmesen korábban zsúfolt látványosságokat, vagy menekülhetünk el legalább egy rövid időre olyan helyre, ahol nem minden a járványról szól. Utazás előtt most mindennél fontosabb a pontos tájékozódás és kellő körültekintés.

Maldív-szigetek az egyik kedvenc utazási célpont COVID idején!

A légitársaságok szinte kivétel nélkül ingyenes átfoglalást biztosítanak (a Wizz-nél ezt külön kell megvásárolni, Wizz Flex néven fut). Így ha valami miatt mégsem tudunk elutazni, akkor bizonyos esetekben visszakérhetjük a kifizetett jegyárat, vagy pedig módosíthatjuk az indulás dátumát egy távolabbi időpontra (az esetleges jegyárkülönbségek megfizetése mellett.) Célszerű ingyenesen lemondható szállást foglalni. Ezt könnyen megtehetjük, hiszen annak ellenére, hogy sok hotel kényszerült bezárásra, még mindig szép számmal akadnak szinte üresen üzemelő szállások, akik kénytelenek a megszokottnál jóval olcsóbban kínálni a szobákat és a szolgáltatásokat.

Utazás előtt figyelni kell arra, hogy egyáltalán beutazhatunk-e az adott országba, és ha igen, milyen feltételekkel. Van-e szükség tesztre, applikációra, formanyomtatvány kitöltésére stb. Ha repülővel utazunk, utána kell járni, hogy a légitársaság milyen szabályok szerint üzemel. Átszállás esetén bizonyos esetben a tranzit ország követelményeinek is meg kell felelni.

Hová lehet most utazni?

Jelenleg többek között Aruba, Bonaire, Curacao, Kenya, Jamaika, Costa Rica, Madeira, Egyiptom, Görögország, Málta, Olaszország, Dominikai Köztársaság, Zanzibár, Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek, Dubai, Kuba, Belize jöhet szóba karantén nélkül a magyar utazók számára. A lista folyamatosan változik és nem tartalmaz minden út célt, ezért ha van egy kiszemelted, érdemes külön megnézni!

szponzorált bejegyzés.

Ajánlatok