accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mit lehet csinálni a világ legkirályabb repülőterén?

lanymajom /

A reptereken való időtöltés sok esetben elkerülhetetlen része az utazásnak. Az induláskor még izgatottak, az átszálláskor nyűgösek, megérkezéskor pedig fáradtak szoktunk lenni. A hosszú átszállási időket nehezen lehet elviselni, főleg, amikor tűkön ülünk, hogy mikor érünk már oda a célpontunkra. Azért szerencsére nem minden repülőtér unalmas, sőt, a szingapúri Changi repülőtéren kimondottan élvezet a várakozás. Hogy miért ez a világ egyik legjobb légikikötője? Hát ezért.

1. Több száz, a világ különböző tájairól származó növény között túrázhatsz

Kaktuszkert, napraforgó kert, vízililiom udvar és egy orchidea kert lett kiépítve a terminálokon, hogy az utazók egy kicsit a természetben érezhessék magukat a hosszú repülőutak között.

2. A sok ülés után úszhatsz egyet a medencében

Habár a medence használat nem ingyenes (a jelenlegi díjszabást itt találod), viszont a jutányos ár ellenében a repülőtér tetőtérén csobbanhatsz, miközben nézheted a le- és felszálló gépeket. A belépőjegy magában foglalja a jacuzzi használatot, igénybe vehetjük a zuhanyzókat, törölközőt és tisztálkodási szereket is kapunk, illetve még egy alkoholmentes italt is adnak.

Kíváncsi vagy mit csinálhatsz, ha a reptéren kell várakoznod?

3. Ingyenes lábmasszázs

Míg sok repülőtéren fizetni kell a masszázs székek használatáért, addig a Changin kedvünkre ücsöröghetünk és élvezhetjük az ingyenes lábmasszázst.

4. Internethasználati lehetőségek

Az manapság már nem nagy szám, hogy a repülőtér területén ingyenes wifi áll rendelkezésre, viszont a szingapúri reptéren még számítógépeket is kihelyeztek, így akinél nincs laptop és nem szeretne a telefonján pötyögni vagy a kis képernyőn videókat nézni, az nyugodtan leülhet a reptéri gép elé és kulturált, csendes környezetben kapcsolódhat az internethez.

5. Ingyen mozi és Xbox 360 használat

A multimédiás eszközökben sincs hiány. Ha unatkoznánk, akkor beülhetünk egy filmre a három mozi egyikébe, de akár videójátékkal is lefoglalhatjuk magunkat.

6. Megcsodálhatjuk a lepkéket

A világ legelső repülőtéri lepke parkjában több mint 1000 trópusi lepkét, gyönyörű trópusi virágokat és még egy vízesést is láthatunk.

7. Megismerhetjük a repülés csínját bínját

Az ingyenesen látogatható galériában megismerhetjük a reptéri- és a levegőben zajló folyamatokat, mint például a csomagkezelés, le- és felszállás, a repülőn kínált ételeket és szórakozási lehetőségeket.

8. Játszótér a gyerekeknek

A Changi reptér nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is maga a paradicsom. A játszótéren a gyerekek egy erdőben érezhetik magukat, ahol csúszda, trambulin, fa kunyhó és egyéb játékok állnak rendelkezésre. A játszótér használatáért fizetni kell.

9. Csúszda a felnőtteknek (örök gyerekeknek)

Aki nem bírja már kezelni az adrenalin szintjét, az lecsúszhat a 12 méter magas csúszdában (kb. 4 emeletnek felel meg). A csúszdahasználat költségét itt találod. Ha ez túl félelmetes lenne, akkor van egy kisebb, amely ezen felül még ingyenes is.

10. Éld ki a kreativitásod

Próbáld ki a szingapúri művészeteket és készítsd el a saját Changi szuveníred. A művészeti központban fába vésett minták lenyomatát másolhatod át zsírkréták segítségével a papírodra.

11. Fedezd fel Szingapúrt

Ha legalább 5 órás várakozási idő választ el a következő járatodtól, akkor részt vehetsz az ingyenes, 2 órás szingapúri túravezetésen is. A szervezett kirándulás alkalmával busszal bevisznek a városba, majd a program hajókázás és egy kis sétálgatás a folyóparton, végül pedig vissza is szállítanak a repülőtérre.

 Képek: http://www.changiairport.com