accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mit tehetsz, ha Air Berlin jegyet vásároltál?

utazomajom /

Nagyon sok üzenetet kapunk a törölt, késett Air Berlin járatokkal, visszaigénylésekkel, kártérítésekkel kapcsolatban. Sajnos nincsenek túl jó híreink.

Akiknek a csődeljárás kihirdetésé után törölték a járatát annak a jegy árát sem térítik vissza. Ha a kihirdetés előtte vásároltad, akkor a jegyárat visszakaphatod a felosztás után, de ennek is kicsi az esélye. Kártérítést senkinek nem fizetnek, tehát ez esetben nem tudsz élni a jogaiddal. Ha csak teheted, ne foglalj egyetlen Air Berlin járatra se jegyet. Teljesen bizonytalanok az indulások, rengeteg a késés és a törlés.

A kártyádat kibocsátó bank kezdeményezheti a “chargeback” tranzakciót. Erre akkor van lehetőség, ha az összeget levonták a kártyádról, de nem kapsz érte szolgáltatást. Mindenkinek a saját bankjával kell felvenni a kapcsolatot. A „chargeback” eljárás nem a bank ellen irányul. A „chargeback” eljárás lényege, hogy a bank egy már végrehajtott terhelést a számlatulajdonos utasítására visszavon, és ezzel egyidejűleg az adott kereskedő számláját megterheli. A bankot így nem éri veszteség, mert a számlatulajdonos számláján jóváírt összeget ráterheli a kereskedő számlájára. Sőt a „chargeback” eljárással a bank még bevételre is szert tesz, mert általában a kereskedők kötelesek a „chargeback” eljárás banki költségeit megtéríteni.

 

Ajánlatok