accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Munkaerőhiány: pilóták pakolták ki a csomagokat egy gépből Londonban

utazomajom /

A közösségi médiában az elmúlt napokban óriási népszerűségre tettek szert azok a KLM pilóták, akik maguk pakolták ki a gépből a csomagokat. Így próbáltak  segíteni a földi kiszolgáló személyzetnek és tartani a fordulóidőt. Vajon hősies tett, vagy mindenki csinálja a saját dolgát?

Az, hogy egy magasan kvalifikált repülőgép-vezető végezze ezt a munkát, semmiképpen sincs rendjén. A pilótáknak abszolút nem ez lenne a feladatuk. Többek között nem használnak védőfelszerelést, nincs hozzá megfelelő képzettségük és egy szerencsétlen mozdulat után meg is sérülhetnek, ami sokkal nagyobb érvágás a további járatok szempontjából.

Ráadásul a fotók tanulsága szerint a pilóták magasból, a fejük felett mindenféle létra vagy speciális csomagautomata öv nélkül rakodnak. Ha komolyabban megsérülnek a pakolásban, még a biztosító sem fog semmit téríteni, hiszen nincs a munkaköri leírásukban a poggyászmozgatást. Egy gép csomagtere több tonnányi bőrönd befogadására alkalmas.

Mit gondolsz, jó, hogy segítettek?

Londonban akkora a munkaerőhiány, hogy a British Airways Heathrow-ról több mint 76 ezer, a Gatwickről pedig 29 400 ülőhelyet törölnek több mint 70 célállomásra, írja az index.

A BA szóvivője szerint a légi közlekedési ágazat történelmének legnehezebb időszakát éli. A BA azt állította, hogy a járattörlések megkönnyítik, hogy jó előre összevonják néhány kevésbé forgalmas napi járatukat a legforgalmasabb célállomásokra, hogy több üdülési járatukat megvédjék. Az egész nyári szezonban széleskörű járattörlések várhatók az egész iparágban.

Ajánlatok