accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hol nyaraljak, ha nincs időm a karanténra?

Guru Majom /

Ha nincs két heted a karanténra az idei nyaralás után, vagy egyelőre nem szívesen repülnél, akkor is van megoldás az utazásra: csodálatos helyeket érhetsz el néhány órányi autózással Magyarországról. Tengerpart, túrázás, mesevárosok: tippek szlovéniai, ausztriai, csehországi utazáshoz. Jelenleg ezekből az országokból visszatérve nem kell karanténba vonulni. Reméljük, a lista hamarosan tovább bővülhet!

Szlovén tengerpart: Piran, Portorož

Horvátország és Olaszország rajongóinak is remek alternatíva az Isztria kettőjük közé eső szakasza, a szlovén Adria: délnyugati szomszédunk viszonylag rövid, ám annál csodálatosabb tengerpartja. Fantasztikus hangulatú, történelmi, mediterrán kisvárosok, tiszta és jól felszerelt strandok, déli elegancia, az olasz iskolán nevelkedett kisvendéglők és kávé, mindez pedig mindössze 6-7 óra autóútra Magyarországról: minden adott tehát egy felejthetetlen tengerparti nyaraláshoz.

Piran: tengerparti hotel reggelivel
Portorož: 4 csillagos wellness-hotel reggelivel

A szlovén Adria, Piran (Sebastien Mey/Pixabay)

A Júliai-Alpok Instagram-sztárja: Bled

Bled nem véletlenül lett Szlovénia leghíresebb üdülőhelye. Türkiz vízű, 1-2 óra alatt körbesétálható gleccsertó a közepén apró szigettel, gyönyörű hegyvonulatok, mesekönyv lapjaira illő csónakok, világhírű gyógyfürdők és krémes: kihagyhatatlan élmények várják a természet és a wellness kedvelőit – Budapesttől mindössze 510 kilométerre.

Bled, Szlovénia: hotel reggelivel

 

Bledi-tó: benne Szlovénia egyetlen szigete (Pika Žvan/Unsplash)

Nyugodt kirándulóparadicsom: Maribor

Még kevesebbet kell utazni Szlovénia egy másik szuper kirándulóközpontjához: a Bledhez képest csendes, ám sok-sok felfedezni valót nyújtó Mariborba. Szlovénia második legnagyobb – de így is mindössze százezres lélekszámú – városa a Dráva partján fekszik. Hangulatos városrészeiben nagyon jókat lehet sétálni és enni-inni, a környékén pedig számtalan túraútvonalat lehet bejárni gyalog vagy biciklivel.

Maribor, Szlovénia szállás

Maribor (Miha Arh/Unsplash)

Ha szereted Prágát, Brnót is imádni fogod!

Csehország második legnagyobb városa, a lenyűgöző történelmi örökséggel rendelkező Brno mindent tud, amit egy feltöltődésre szánt városlátogatástól várunk. Mint minden régi egyetemi városban, itt is rengeteg szórakozási lehetőség, művészeti és kulturális élmény vár. A sör és a cseh konyha remekei pedig pont olyan finomak – csak épp érezhetőbben olcsóbbak – mint Prágában.

Brno, Csehország: 4 csillagos hotel

Brno (Marco Verch /Flickr CC 2.0)

Barokk csodák az Alpokban: Salzburg

Mozart (és a róla elnevezett csokigolyó) városa, Salzburg önmagában is több napnyi programot kínál. A barokk építészet remekeit felvonultató, csodálatosan rendben tartott óvárosban úgy érezheted magad, mintha időutazást tennél, és itt, a Getreidegassén találod Mozart szülőházát is. Mindezt a város hihetetlen fekvése teszi tökéletessé: akármerre nézel, az Alpok hegyvonulatai adják a hátteret a szépséges épületekhez, és pillanatok alatt eljuthatsz a hegyekbe.

Salzburg, Ausztria szállás

Salzbug, háttérben Hohensalzburg vára

 


Tipp: a linkelt utazási ötletekben a TOVÁBB gombra kattintva megváltoztathatod a dátumokat, az utasok számát, és sok-sok további szálláslehetőség közül válogathatsz!


Máskor utaznál? Máshová vágysz?

Nézd meg a többi utazási ötletünket is!


 

Ajánlatok