accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ez a titok: Így foglalj Wizz Air repülőjegyet mindenféle plusz költség nélkül!

utazomajom /

Mivel még mindig a fapados jegyek a legolcsóbbak és a fapados légitársaságok sok “közeli” országba indítanak járatokat, ezért nagyon nagy a kereslet a repülőjegyeikre. Vannak igazi repjegyhuszárok, akik sokszor utaznak és ismerik a foglalási oldalak minden csínyját-bínját.  Azok a felhasználók azonban, akik ritkán ülnek le a gép elé repülőjegyet keresni vagy éppen foglalni, hamar elakadhatnak, vagy nemvárt költségekbe ütközhetnek a repjegy foglalásakor. Igyekszünk segíteni, hogy a plusz szolgáltatások véletlenszerű kiválasztását, így az extra költségeket hogyan kerüld el egy Wizz Air repjegyfoglalásnál. A cég mindent megtesz annak érdekében, hogy ne tudd az alapáron lefoglalni a járatot még akkor sem, ha úgy szeretnéd.

Nyisd meg a wizzair.com oldalt, ahol a kezdőképernyőn lehetőséged van járatokat keresni a reptérkód, vagy a város beírásával. Példánkban egy retúr repülőjegyet kerestem Budapestről (BUD) Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba (RUH).

Wizz Air nyitóoldal

Az indulási és érkezési időpontok egy naptárból választhatók ki, amely előugrik az indulás mezőbe kattintással. Jól látható magenta színnel jelölik azokat a napokat, amikor induló és érkező járatok elérhetőek az adott úticélra. Egy szimpatikus időpont kiválasztása után az utasok számát kell megadni, ahol mindig ügyeljünk gyerek és csecsemő esetén a pontosságra. Ne vegyünk felnőtt jegyet csecsemőnek, vagy gyereknek és arra is ügyeljünk, hogy bontott foglalásnál 14 év alatti gyerek vagy csecsemő nem kerülhet külön foglalásra, mivel csak felnőttel utazhat! Azt is jó tudni, hogy a 14 napnál idősebb, kétéves kor alatti csecsemők az őket kísérő felnőtt ölében utazhatnak. Ennek a díja fixen ‎13 100 Ft járatonként. Így tehát megeshet, hogy ha a felnőtt jegy például 4190 Ft, akkor az ölünkben utazó csecsemőre a mi jegyünk háromszorosát kell kiadnunk. Ha mégis felnőtt jegyet veszünk a gyereknek vagy a csecsemőnek, akkor a becsekkolásnál fogunk problémába ütközni, ugyanis ebben az esetben nem lehet az életkort helyesen megadni.

Családos utazás feltételei

A Wizz Air honlapján két árat látsz. Az olcsóbb, a Discount Club tagok részére érvényes ár, míg a drágább, a bárki számára elérhető. A klubtagság előnyeiről egy korábbi cikkünkben már írtunk itt, de a lényeg, hogy ha két fő utazik egy alkalommal, már akkor megéri megvásárolni.

Ekkor mind az oda, mind a visszaút esetén ki kell választanunk a normál árat, vagy a tagságival rendelkezők számára biztosított kedvezményes árat. (Ne aggódj, ha nincs tagságid és szeretnél, most a foglalásnál hozzáadhatod! Ekkor is válaszd a csökkentett árat!)

Amikor a kiválasztás gombra kattintasz, felugranak a különböző szolgáltatáscsomagok:

A Basic az induló árra vonatkozik és egy kis kézipoggyászt tartalmaz. Ezt a 3. opciót válaszd a legolcsóbb jegy vásárlásához!

Ha mindkét Basic csomagot kiválasztottuk, akkor egy összegzés jelenik meg a lefoglalni kívánt útról. Ezt mindig szükséges ellenőrizni, mert itt jól átlátható a kiválasztott repülőút.

Itt látható, hogy az eredeti (tagsági nélküli), Basic árakat választottam ki, majd a tovább gombra kattintottam.

Ezután az utasok adatait és a poggyászinformációkat kérik. Itt értelemszerűen az utasok hivatalos útiokmányában szereplő nevét kell megadni ékezet nélkül. Ha harmadik neved is van, esetleg kötőjellel írod a vezetékneved, a rendszer össze fogja ugrasztani a beszállókártyán a neved, de ezzel ne törődj, így van jól. A feladott poggyászoknál a bőrönd ikonok alatt található “Nem szeretnék feladni poggyászt.” kell kijelölni. Valamint dönteni kell, hogy érdemes-e számunkra a Priority Boarding szolgáltatás megvétele, ami nem csak elsőbbségi beszállást jelent, de egy plusz fedélzeti poggyászt (55 × 40 × 23 cm, max. 10 kg) is vihetünk a megvásárlásával. Ennek az ára változó.

Amennyiben a legolcsóbb jegyről beszélünk, akkor ebben az esetben is a “Nem, köszönöm, a kézipoggyász elegendő számomra” ikonra kell kattintani.

A bal sávban az összes információt megtaláljuk, amit eddig megadtunk:

A következő lépésben a “Tovább az ülőhelyválasztáshoz” gombra kattintva a bejelentkezés ugrik fel. Itt a korábbi belépési adatokkal kell bejelentkezni, vagy ha még korábban nem tetted, regisztrálni kell.

Az ülőhelyválasztás egy nagyon jó bevételi forrás a fapados cégnek, hiszen a foglalási oldal azt sugallja, hogy kell egy ülőhelyet választani, különben pórul jársz! Megnyugtatok mindenkit, állni senki nem fog és általában mindenki az ismerőse, vagy családtagja mellett szeret ülni, ezért a fedélzeten sokszor van lehetőség helycserére. Persze akit megnyugtat, nyugodtan válasszon ülőhelyet magának. Aki pedig olcsón akar utazni, az válassza a legalsó opciót, amit a Wizz Air taktikusan semmitmondó néven nevezett el: Ülőhelyek kiválasztása később. Ebben az esetben becsekkoláskor még párszor sulykolja, hogy vegyél ülőhelyet, de ne törődj vele. Ne fogadd el a Wizz Air által ajánlott helyeket sem, mert az is pénzbe kerül.

A következő oldalon mindenféle szolgáltatást ajánlanak, mint automatikus utasfelvétel, autóbérlés, utasbiztosítás, vagy reptéri transzfer. Itt érdemes az oldal aljára görgetni, rákattintani, hogy “nincs biztosítás”, majd a tovább gombot megnyomni.

Leizzadtál már? Lehet hogy épp ebben a másodpercben dobott rád a Wizz Air még egy jópofa 8.400 Ft-os díjat észrevétlenül jegyenként. Úgynevezett “rendszerpótdíj”. Ezt már leírtuk, hogy hogyan tudod kikerülni.

Az utolsó oldalon a számlázási adatok jelennek meg, valamint a fizetési módok.  Azonnal fizethetünk bankkártyával, vagy utalással. Utóbbi teljesítésére a foglalástól számított 24 óra áll rendelkezésre és az utaláskor a véglegesítést követően kapott 6 karakterből álló foglalási kódot (Booking code) megjegyzésbe kell írni.

Mint látható, ha figyelünk a foglalásnál, akkor az eredeti utanként és személyenként kiírt áron foglalhatók a repjegyek bármilyen felár, vagy illeték nélkül.

Jó utat!

Ajánlatok