accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Húsvétozz Opatijában a horvát tengerparton

utazomajom /

Opatija – A tavasz beköszöntével az Adria Királynője ismét felölti kedvenc virágos öltözékét, és gazdag húsvéti programmal nyitja meg a színes virágok inspirálta rendezvényekben gazdag április hónapot.

A húsvéti nyuszik a hagyomány szerint idén is Opatijába látogatnak, feldíszítik a gyönyörű Angiolina parkot, március 29-től április 1-ig pedig különleges húsvéti programot szerveznek. A számtalan zenés program mellett a húsvéti hétvégén gyönyörű oldtimer autókat csodálhatunk meg, valamint Opatija történelmi ösvényein nordic walking programok várják az érdeklődőket. A gyerekek arcára mosolyt varázsol majd a Barátkozás a nyuszival és az opatijai dámával. A Slatinán arcfestéssel, az Angiolina parkban pedig kreatív-animációs programmal várják a gyerekeket.

>>> 10 csodálatos dolog, amit télen Horvátországban tehetsz

A tavasz beköszöntével Opatija parkjai újra virágba borulnak, és a gyönyörű, díszes növényvilággal két, virágoknak szentelt eseményen, a Floral Week-en és a Đardin-on is ismerkedhetnek a látogatók.

Az április 15-e és 21-e között megrendezésre kerülő Floral Week egy vonzó nemzetközi művészeti rendezvény, amely számos neves virágtervezőt hoz Opatijába Olaszországból, Magyarországról, Szlovéniából és Horvátországból. A hét napig tartó színes virágkavalkád során a látogatók megcsodálhatják az opatijai turizmus 180 éves évfordulójának alkalmából készülő növény szobor születését, a virágtervezés mestereinek különféle bemutatóit és előadásait, virágművészeti kiállításokat és egy látványos virág-divatbemutatót is. A programban Mezőffy Tamás, Vincenzo Antonuccio, Giuseppe Contartese, Marilena Calbini, Christina Cianci Žerić, Simon Ogrizek, valamint a Rijekai Építőipari Szakiskola virágkötő szakos diákjai és oktatói vesznek részt. A rendezvény keretében április 13-a és 16-a között virágvásárt is rendeznek a Slatinán.
A virágos április fináléja a Đardin rendezvény lesz, amelyet az Angiolina parkban rendeznek meg április 26-a és 28-a között. Az esemény elnevezése egy helyi dialektusból származik, amelyben a Đardin szó kertet jelent. Az Opatijában megtartott kertészeti rendezvények jó alkalmat biztosítanak a kertészkedés szerelmeseinek és a kertészet iránt érdeklődőknek a tapasztalatszerzésre, mert a Đardin-on az ültetés, a virággondozás, a szórakozás, a nevetés és a tanulás egyaránt helyet kap. A fesztivál keretében szezonális- és egyéb virágok, kaktuszok és szobanövények kiállítása és vására, valamint gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopok is lesznek. Az önfenntartó ökoszisztémájú terrárium, a Kokedama (mohagömb) készítés, valamint a zöldség- és virágpalánták ültetése csak néhány példa az izgalmas műhelymunkák közül, amelyeken részt vehetnek az érdeklődők.

Látogass el Opatijába, és merülj el a színes virágok világában, a tenger hullámainak hangjában és a lélegzetelállító táj látványában. A programokról részletesen a visitopatija.com oldalon olvashatsz.

Ajánlatok