accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Oroszországi bakancslista 2018-ra

utazomajom /

2018 kiemelkedő jelentőségű év lesz Oroszország életében, hiszen a legnagyobb orosz városok adnak otthont idén a labdarúgó-világbajnokságnak. A grandiózus sporteseménynek hála a világ minden tájáról utaznak sportrajongók és turisták Oroszországba, ahol a népszerű és mindenki által jól ismert látnivalókon túl számos izgalmas program közül is válogathatunk.

Lássuk, mit érdemes megnézni és kipróbálni idén Oroszországban!

Moszkvában szórakozz úgy, mint az oroszok!

Moszkva, az orosz főváros szinte soha nem alszik, ezért aki éjszakai szórakozásra vágyik, a legjobb helyen van!

Moszkvai Nagyszínház

Moszkvában ugyanis nem csak partik, hanem esti színházi előadások közül is lehet válogatni, ezért ha Oroszországban járva balett vagy opera előadásra szeretnél menni, érdemes már hónapokkal előtte megvásárolni a jegyet. Különösen igaz ez a Moszkvai Nagyszínház, a Bolsoj előadásaira, amelynek története egészen Nagy Katalin cárnő uralkodásáig nyúlik vissza.

Vásárolj borostyánt Kalinyingrádban!

Oroszország legnyugatibb városát, a Balti-tenger partján fekvő Kalinyingrádot Oroszország borostyán-fővárosaként is emlegetik. Hogy miért?

Borostyánkőből készült karkötő

Kalinyingrád különleges tengerparti fekvésének köszönheti, hogy a legtöbb borostyán ebből a városból származik, ezért ha a környéken jártok, feltétlenül vásároljatok borostyánból készült ékszert vagy szuvenírt.

Tapasztald meg a fehér éjszaka mágiáját Szentpéterváron!

Minden év júniusában hatalmas fesztiválokat rendeznek Szentpéterváron az ún. „fehér éjszakák” megünneplésére.

“Scarlet sails” ünnepség Szentpéterváron

Észak Velencéjében a nyári napok szinte soha nem érnek véget, az északi fekvés miatt az éjszakák is leginkább egy borult nappalhoz hasonlítanak. Júniusban az egész város ünnepel, a hónap fénypontja pedig Scarlet Sails (skarlátvörös vitorlák) fesztiválja látványos előadásokkal és tűzijátékkal a Neva folyón.

Tudj meg még többet a varázslatos Szentpétervárról!

Nézd meg Volgográdban a „Hazánk anyja” szobrot!

Volgográd jelképe, a Hazánk anyja elnevezésű szobor egy domb tetejére épült és a város minden pontjáról jól látható.

Volgográd, háttérben a Hazánk anyja műemlék

A sztálingrádi csata emlékére épített emlékmű 85 méter magas, és mivel a csata 200 napig tartott, a szoborhoz is 200 lépcső vezet fel. Az egykori Szovjetunió legmagasabb emlékművének talpazatán több ezer elesett orosz katona neve olvasható.

Fedezd fel a Minden vallás templomát Kazanyban!

Templom, amely nem funkcionál vallási helyszínként.

Minden vallás temploma Kazanyban

Így is lehetne jellemezni a kazanyi Minden vallás templomát (Temple of All Religions), amelynek építtetője, Ildar Khanov egy látomás hatására kezdte el a munkálatokat 1994-ben. Az épület a legfontosabb világvallások jegyeit hordozza magán, egyesítve ezzel a különböző stílusok és kultúrák sokszínűségét.

Nézd meg a másik Kremlt Nyizsnyij Novgorodban!

A híres moszkvai Kreml mindenki számára ismert, de nem ez az egyetlen az országban.

Kreml Nyizsnyij Novgorodban

A középkorban szinte minden nagyobb város rendelkezett saját erőddel, az egyik legrégebbi ma is megtekinthető Nyizsnyij Novgorodban. A város egyik legfontosabb történelmi látványossága, a Kreml 2 km hosszú falával és 13 bástyájával számos múzeumnak és szabadtéri kiállításnak ad otthont.

Ismerkedj az űrkutatással Szamarában!

Oroszország hatodik legnépesebb városa, Szamara hírnevét főként az űrkutatásnak köszönheti.

Itt található ugyanis a világhírű Szamarai Állami Űrhajózási Egyetem, valamint az Űrkutatási Múzeum, ahol expedíciókról, rakétákról és az űrkutatás történelméről lehet többet megtudni.

Ismerd meg a mordvin kultúrát Szaranszkban!

Az Orosz Föderáció egyik tagköztársasága, Mordvinföld a Kelet-európai síkságon fekszik, fővárosa, Szaranszk pedig nagy szerepet játszik a terület kultúrájának megőrzésében.

A szaranszki Templomtér, előtérben Usakov admirális szobra

Mind a Népművészeti Múzeum, mind a Művészeti Múzeum a helyi művészetet, kultúrát őrzi, és nagy szerepet játszik a fiatal nemzedék nemzeti identitásának megteremtésében. Ha a környéken jártok, érdemes mindkét intézményt felkeresni!

Fedezd fel Rosztov-na-Donu városát!

A Don jobb partján elterülő város fontos folyami kikötő és turisztikai erejét is a folyónak köszönheti.

Rosztov-na-Donu éjjel

Érdemes utánozni a helyieket, akik szívesen sétálnak a folyóparton, élvezik a vízre néző kilátást ebéd közben vagy hajót bérelnek. Aki pedig inkább bulizna, nyugodtan csatlakozzon egy parti hajóhoz!

Kóstold meg a kaukázusi ízeket Szocsiban!

Szocsi egy igazi multikulturális város, amely sokféle konyhát és ételeket kínál a látogatóknak, de a kaukázusi konyha is igen kedvelt nem csak helyiek, hanem a turisták körében is.

Kharcho leves

A kaukázusi gasztronómia gazdag ízei és különleges fűszerei ellenállhatatlanná teszik az eredeti recepteket, amelyek illatát gyakran érezhetjük a belváros utcáin sétálva.

Látogass el a Jekatyerinburghoz közeli mesebeli faluba!

Aki autentikus, gazdagon díszített népművészeti alkotást szeretne látni, feltétlenül nézze meg Kirillov házát a Jekatyerinbug közelében található Kunara faluban.

Kirillov háza

A Szergej Kirillov helyi kovács által épített ház hagyományos orosz díszítéssel rendelkezik, amelyet építtetője mesebeli motívumokkal és szovjet jelképekkel vegyített. Lenyűgöző látvány!


Forrás: theculturetrip.com

Fotók: pixabay, wikipedia

Ajánlatok