accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazz postahajóval a norvég vizeken, festői tájakon át! 13 napos északi hajós körút foglalható 779 990 Ft-ért!

utazomajom /

Csábítanak a fenséges hegyek, a nyüzsgő fjordok és a bájos norvég tengerparti városok? A Havila Voyages postahajók modern kényelmét élvezve, norvégia legjobb tengeri ételeit fogyasztva bejárható az ország szinte összes nevezetessége, ahol a sarkkör legszebb arcát tapasztalhatod meg a 13 napos út alatt. A leghíresebb megállóhelyeken, mint Bergen, Ålesund és Tromsø színes norvég építészettel és gazdag kulturális örökségükkel ismerkedhetünk meg.

A postahajós kirándulások kora ősztől kezdve, több időpontban is elérhetőek Bergenből. Az ár magában foglalja a repülőjegyet 23 kg-os feladható poggyásszal és egy kézipoggyásszal a KLM légitársaság járatával Bécsből Bergenbe és vissza. A repülőtérre érve ingyenes transzferrel szállítanak a bergeni szállodába, ahol egy éjszakát töltesz, majd onnan a kikötőbe.

Megnézem az utazást: 12 éjszakás norvég körút november végétől a Havila Pollux fedélzetén már 779 990 Ft/fő áron foglalható.

Ekkor kezdődik az életre szóló kaland valamely Havila postahajó fedélzetén, amely a világ legkisebb károsanyagkibocsájtással működő vízi járgányai. Ezt a világ legnagyobb akkumulátorával érik el, mely segítségével négy órán át teljesen elektromosan tudnak üzemelni. A hajón felszolgált ételek mindegyike helyi termelőktől származik.

Ellátás

Az ár tartalmazza a reggelit a szállodában, illetve teljes ellátást svédasztalos reggelivel, ebéddel és vacsorával a hajón. Ingyenes Wi-Fi van a fedélzeten és nem kell fizetned a legtöbb fedélzeti létesítmény használatáért, valamint a fedélzeti szórakoztató programokon való részvételélt sem.

A Havila postahajókon bárok, éttermek, szaunával felszerelt wellness részleg és fitneszterem is található.

A legolcsóbb szobatípusokat a belső kabinosok között találjuk, de természetesen foglalható külső kabin vagy erkélyes lakosztály is.

Útiterv

Első nap érkezés Bécsből Bergenbe, ahonnan transzfer visz a szálláshoz.

2. nap Bergen • Szabadidős nap. Kora este transzfer a kikötőbe és beszállás. A hajóút megkezdése 20.30-kor.

3. nap Ålesund • Utazás a gyönyörű, szecessziós stílusban épült Ålesund városáig.

4. nap Trondheim • Megtekintjük a régi királyi várost fa építményeivel és Norvégia legnagyobb középkori templomával, a nidarosi katedrálissal.

5. nap Sarkkör és Lofoten • Átkelés az északi sarkkörön. A keskeny Raftsund-szoroson való átkelés után megálló a lenyűgöző Trollfjord bejárata előtt.  Ősszel és télen e szélességi foktól északra jó esély kínálkozik az északi fény felfedezésére.

Lofoten

6. nap Tromsø, az Arktisz kapuja • Megérkezés Tromsø városába és szabad időtöltés. A Tromsøben eltöltött izgalmas nap után az utazás észak felé folytatódik.

7. nap Hammerfest – Honningsvåg (Északi-fok) • A Hammerfest és Havøysund településeken tartott rövid megálló után érkezés a látványos Északi-fok kapujához, Honningsvågba, a 307 m magas palasziklákhoz.

8. nap Kirkenes • A „kelet kapuja” az utazás fordulópontja, amely az utolsó norvég város az orosz határ előtt.

9. nap Hammerfest – Tromsø • Élvezzük a lélegzetelállító tájat a Hammerfest felé vezető úton. A következő nagyobb kikötő a bájos és nyüzsgő Tromsø városa lesz.

10. nap Vesterålen és Lofoten • A hajó Vesterålen és Lofoten elbűvölő szigetvilága felé veszi az irányt.

11. nap Sarkkör, Hét nővér • Másodszor is átkelés az északi sarkkörön. Az utazás következő csúcspontja a Hét nővér hegyláncon való átkelés. Mind a hét hegy 900–1100 m magas. Megérkezés Brønnøysundba.

12. nap Trondheim és Kristiansund • A „rózsák városának” is nevezett Molde felé tartó út alatt a nyílt tengeren megpillantjuk a Romsdalalpen meredek, szürke, éles csúcsait.

13. nap Bergen – visszautazás • Mielőtt befutna a hajó Bergenbe, néhány tengeri mérföldön keresztül még lenyűgöző táj tárul elénk, például a Jostedal-gleccser alatt elhelyezkedő festői Nordfjord. Kikötnek Florøben, amely egyúttal Sogn og Fjordane tartomány legrégebbi városa is, továbbá Norvégia legnyugatibb települése. Megérkezés Bergenbe 14.45-kor. Kiszállás, transzfer a repülőtérre és repülőút vissza Amsterdamon keresztül. Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.

Gondtalan utazás pénzvisszafizetési garanciával

Most 2000 Ft/fő ártól köthetsz útlemondási biztosítást a foglalásodra. Ha meggondolod magad, egészen az utazás előtt 10 nappal lemondhatod az utat! Megnézem a részleteket.