accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Rettegsz a repüléstől? Ez a program segít legyőzni a félelmet

utazomajom /

A repülőgép egy korszakalkotó és egyúttal csodálatos találmány is, hiszen segítségével ma már órák alatt eljuthatunk a világ egyik pontjáról a másikra. Ám ezt a csodát nem mindenki élvezi, sőt egyre többen vannak, akik -különböző okból kifolyólag- rettegnek a repüléstől. Nekik segít most a Virgin Australia légitársaság legújabb projektjével, a „Nervous flyers” programmal.

Program a repüléstől félő utasoknak

Az ausztrál légitársaság felmérése szerint utasainak 10%-a élt át valamilyen félelmet a repülés alatt vagy a repüléssel kapcsolatban. A légitársaság ezért új programot vezetett be, amellyel szeretné tájékoztatni és megnyugtatni a repüléstől félő vagy aggódó utasait.

„Azt szeretnénk, hogy minden utasunk annyira szeressen utazni, mint amennyire mi szeretünk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a Virgin Australia-val való utazás a lehető legjobb élményt biztosítsa” – áll a légitársaság honlapján.

félelem a repüléstől

A „Nervous flyers” program azoknak szól, akik

  • szoronganak az utazás előtt,
  • félnek a repüléstől,
  • idegesek vagy nem érzik magukat komfortosan a repülés alatt
  • nem mernek repülőre szállni a fentiek következtében

Akire a fenti leírások közül legalább egy is illik, jelezheti problémáját a jegy vásárlásakor. Ebben az esetben a légitársaság már hetekkel az indulás előtt tájékoztató emailt küld arról, hogyan érdemes felkészülni a repülésre, milyen testi és lelki gyakorlatokkal könnyíthető meg a szorongás. Akik félnek a repüléstől, pozitív megerősítéseket és meditációs technikákat kapnak segítség gyanánt, emellett a légiutaskísérők is kiemelt figyelemmel fordulnak feléjük.

Utazómajom-ajánlatok Ausztráliába >>

Félelem az ismeretlentől: turbulencia

Sok-sok tanulmány születtek arról, hogy mi, emberek zsigerileg félünk az ismeretlentől. A repüléssel kapcsolatban a legnagyobb titok (és rettegés) a turbulenciát övezi. Az ausztrálok erre is találtak megoldást: egy információs videóban összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat erről a fizikai fogalomról. Több szakértő, köztük egy kapitány, egy mérnök és egy meteorológus is beszél a „rettegett” turbulenciáról, megosztanak néhány bennfentes titkot és segítenek eloszlatni a tévhiteket (angolul).

A Virgin Australia tehát mindent megtesz annak érdekében, hogy utasai félelem és szorongás nélkül élvezzék a repülést. Hogy mennyire sikeres a program, arról egyelőre nincsenek információk.

Ha Európában is lenne hasonló program, Te kipróbálnád?

(forrás: virginaustralia.com, fotók: unsplash, pixabay)

Ajánlatok