accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Wizz Air repülőjegy foglalás menete lépésről lépésre

utazomajom /

Ezt a bejegyzést elsősorban kezdőknek ajánljuk, akik nem otthonosak a repülőjegy foglalás világában. Pontról pontra leírjuk, hogy mire érdemes figyelni a foglalás során.

1. Útvonal, dátum kiválasztása

Válasszuk ki a kívánt útvonalat és az utazás időpontját. Ha nem adjuk meg a visszaérkezés dátumát, akkor egyirányú repülőjegyet tudunk vásárolni.

2. Értelmezzük a látottakat

A képen látható, hogy már csak egy ülőhely maradt az adott áron. Ez nagyon fontos, tehát nem a gépen maradt egyetlen ülőhely. Mivel a jegyek sávosan emelkednek, ezért a következő repülőjegy már drágább lesz, jelen esetben 3.000 forinttal. Viszont, ha ketten, vagy négyen utaznátok, és egyben foglalsz, akkor mindenkinek a magasabb árat fogja számolni a társaság. Ezért a következőt tedd: mindig egy főre keress a kívánt járatra. Ha ugyanannyiba kerül az egy főre jutó ár több főnél is, akkor nyugodtan foglald egyben a jegyeket. Viszont, ha jelen esetben ketten mennétek, akkor célszerű megbontani a foglalást, és egy főre megvásárolni a 30.990 forintos áron, majd a második főnek a magasabb, 33.990 forintos áron.

Ha van WIZZ Discount Club tagságod (itt írtunk róla), akkor jelentkezz be, és a kedvezményes áron foglalhatsz (28.090 Ft). Ha nincs, akkor érdemes elgondolkozni a megvásárlásán, ha ketten utaztok, már olcsóbban jön ki az utazás az egy éves tagsági megvásárlásával együtt is! Vigyázz, három főnél kénytelen leszel a csoportos tagságit megvenni, ami az első foglalásodnál nem fog megtérülni. Megvásárláshoz egyszerűen kattints az olcsóbb árra.

A lap alján megjelenik, hogy 23.200 Ft kedvezményre vagy jogosult a 9.900 Ft-os tagsági megvásárlásával.

4. Szolgáltatások hozzáadása

A következő oldalon a szolgáltatások hozzáadása következik. Alapból egy darab 55 x 40 x 23 cm-nél nem nagyobb, 10 kg-nál nem nehezebb táskát vihetsz magaddal díjmentesen. Valószínűleg a fedélzetre már nem fogod tudni felvinni, mert beszállásnál elveszik. Ez azért rossz, mert várnod kell rá megérkezéskor (főleg átszálláskor lehet kellemetlen), “az ördög nem alszik”, a reptéri szarkák miatt pedig könnyebben kaphatod vissza, esetleg összetörik, megsérül benne valami. Mielőtt átadod a poggyászt, lehetőséged van az értékeid kivenni belőle és magadnál tartani az utazás teljes időtartama alatt.

Ha megvásárolod a WIZZ PRIORITY-t, akkor egyrészt az elsők között mehetsz a gépre (minek, ha van kiosztott ülőhely?), vihetsz magaddal egy még egy kisméretű poggyászt, és garantáltan felviheted a nagyobb kézipoggyászod is.

Az ülőhely választása nem díjmentes. A legtöbb esetben egymás mellé sorsol a rendszer, ezért nem javaslom a megvásárlást. Ha véletlen szétültet, még a gépen mindig van lehetőséged rendezkedni, esetleg a légiutaskísérők segítségét kérni abban, hogy egymás mellett utazhass a pároddal.

A további szolgáltatásokról nem ejtenék szót.

5. Fizetés

Két lehetőséged van. Vagy bankkártyával azonnal kifizeted a költségeket, vagy pedig átutalással 24 órán belül (1 munkanap) vállalod a számla rendezését. Ellenkező esetben a foglalás törlődik, de más retorzióval nem jár, így esetleg ha nem vagy biztos az utazásban, jó lehetőség lehet kihasználni az utalásos foglalást.

Fontos: A becsekkolást neked kell elvégezned, majd a beszállókártyát ki is kell nyomtatnod, különben a repülőtéren igen magas összeget kell fizetned.