accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Átcsoportosítás: 8 budapesti útvonalat szüntet meg és 8 új útvonalat indít Bécsben a Ryanair

utazomajom /

A várva várt budapesti Ryanair bejelentésen nagyon sokan meglepődtek. A legtöbben azt várták, hogy az extraprofit adó miatt teljesen kivonul Magyarországról a Ryanair, ehhez képest csak 8 útvonalat szüntetett meg a téli időszakra, ami egyébként egyáltalán nem szokatlan. Télen sokkal kevesebb járatot üzemeltetnek a fapados légitársaságok egészen egyszerűen azért, mert a csökkenő kereslet miatt bezárják a veszteséges útvonalakat.

A sajtótájékoztatón mi is ott voltunk (ha nem láttad, az élő facebook videónkat ide kattintva visszanézheted), ahol elhangzott, hogy a felszabadult extra kapacitást olyan környező országokba csoportosítják át, ahol kedvezőbbek a feltételek. Éppen ezért 8 új járatot indítanak Bécsből, ahonnan rekordszámú 70 útvonal lesz elérhető idén télen. Az új célállomások az alábbiak: Bréma (Németország), Manchester (Anglia), Koppenhága (Dánia), Helsinki (Finnország), Genova és Velence (Olaszország), Tuzla (Bosznia-Hercegovina) és Nagyszeben (Románia).

A légitársaság 17 repülőgépet állomásoztat majd Ausztria fővárosába, ezzel 1,7 milliárd eurót fektet be a bécsi központjába. Ezzel a változással a Ryanair a 2022 téli menetrendjében hetente több, mint 600 járatot indít, amivel összesen 600 munkahelyet teremt.

Michael O’Leary, a világ legszabadszájúbb vezetője megjegyezte, „A Lufthansával (Austrian Airlines a leányvállalata) ellentétben a Ryanair nem törli járatait létszámhiány miatt” .

Azonban itt nem állt meg, így folytatta: „A Ryanair továbbra is biztosítani fogja a növekedést és a turizmus fellendülését Ausztriában, még akkor is, ha az osztrák kormány 300 millió eurót pazarol el az adófizetők pénzéből az Austrian Airlines megsegítésére, ami ennek ellenére is csökkentette az útvonalai számát, munkahelyeket szüntetett meg és egyre magasabb áron adja a repülőjegyeit.”

Ajánlatok