accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Friss: A Ryanair korlátozott menetrendjét meghosszabbította május 14-ig

utazomajom /

Európa minden országát érintő repülési tilalmak és korlátozások miatt továbbra is a földön tartja gépeinek 99%-át a Ryanair a következő hetekben is.

Habár fokozatosan szerették volna újra repülni a legforgalmasabb útvonalakat, egyelőre nem enyhülnek a légiforgalmat érintő korlátozások. Néhány járatot minimális töltöttséggel azonban a Ryanair is folyamatosan üzemeltet azok számára, akiknek elengedhetetlen az utazás.

További két héttel, május 14-ig biztosan meghosszabbítják a korlátozott menetrendet, írják a közleményükben.

A jelenleg üzemelő járatok mindegyike érinti Dublin vagy London repülőterét. Magyar vonatkozásban a London – Budapest járat maradt meg. A gépeket naponta fertőtlenítik. A rendkívül alacsony utasszám miatt a fedélzeten is könnyedén betarthatók a távolságtartásra vonatkozó szabályok.

A Ryanair egyébként más légitársaságokkal ellentétben a gépeit folyamatosan repteti. Ez idő alatt néhány kört tesznek meg a pilóták a levegőben, majd újra visszaszállnak a kiindulási repülőtérre. Ez a gyakorlat abban segít, hogy a pilóták ne essenek ki a rutinból, illetve a gépeiket sem kell a hosszú távú tárolásra felkészíteni. Egy földön tárolt repülőgép esetében rengeteg dologra kell figyelni, többek között a nyílásokat be kell fedni, a hajtóműveket pedig fóliával óvják a szennyeződésektől illetve a különböző állatoktól. A Ryanair ezzel időt is nyer: ha újraindulhat a légiközlekedés a többi társaság gépein komolyabb karbantartási munkálatokat és ellenőrzéseket kell elvégezni.

Ajánlatok