accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Sétálj a fák fölött! Lombkorona-ösvény a téli Tátrában

utazomajom /

Vajon van szebb látvány a nyári Tátránál? Igen, a téli Tátra! Ráadásul már 24 méter magasan, a fák lombjai közül is gyönyörködhetünk a hófödte hegyek szépségében. Hogy hol? Nem is olyan messze tőlünk, a szomszédos Szlovákiában, a Bachledka magaslati sétányon.

Fedezd fel a téli Tátrát a fák lombjai közül!

A Pieniny Nemzeti Park szívében, a fák között, vagyis inkább a fák fölött fut végig a Bachledka lombkoronaösvény, Észak-Szlovákia legújabb turisztikai attrakciója. A Bélai-Tátrában található turistalátványosság Zár (szlovákul Ždiar) település közelében fekszik, a 600 méter hosszú és 1.8 méter széles sétány építéséhez kb. 1000 köbméter fát használtak fel.

Az ösvényen végigsétálni már önmagában hihetetlen élmény, de az út mentén információs táblákat, adrenalin sarkokat és egyéb vicces dolgokat is elhelyeztek azok számára, akiknek nem elég a magasság okozta adrenalin, hanem még több izgalomra vágynak.

32 méter magas megfigyelőtorony

Az út végén egy 32 méter magas megfigyelőtorony kapott helyet, amelyről csodás, 360 fokos panorámában élvezhető a környék természeti szépsége. A torony közepén egy háló van kifeszítve, amelyen keresztül láthatjuk magunk alatt a mélységet. A háló nagy teherbírással rendelkezik, így a bátrabbak nyugodtan ráállhatnak, sőt keresztül is sétálhatnak rajta és élvezhetik a kilátást. Egyelőre nem üzemel, de a toronyból lefelé vezet egy spirál csúszda is, amely 67 méter hosszúságával teszi majd gyorsabbá a lejutást. Az adrenalinbomba itt is garantált!

A lombkoronaösvény felülnézetből

Nyitva tartás

A tanösvény egész évben látogatható, a téli időszakban, októbertől februárig 9:00 – 16:00 óra között tart nyitva.

Belépő

A belépő felnőttek részére 8 Euro, 14 év alatti gyerekeknek 5.50 Euro.

Idegenvezetés is kérhető, melynek ára 2 Euró/fő abban az esetben, ha a csoport legalább 15 főből áll. A vezetett sétát két nappal előre kell jelezni.

És hogy mit lehet csinálni télen ezen a környéken?

Például síelni a Bachledka SKI&SUN sípályáin, vagy aki inkább várost nézne, ellátogathat a 40 km-re fekvő lengyelországi Zakopane településre is.

Megközelítés

Autóval: A tanösvény a Bachledova-völgyből érhető el (Ždiar és a Tatranská-medence közötti főútvonalon). Az út jól kitáblázott, a BACHLEDKA Ski & Sun Resort jelzést kell figyelni. A Bachledova-völgyben ingyenes parkoló áll rendelkezésre 200 férőhellyel. Innen a fák között eljuthatunk a felvonóig. Télen az útvonal Jezersko és Malá Franková falvakból is megközelíthető, ahol a sífelvonó állomás ingyenes parkolást biztosít.

Busszal: A SAD tömegközlekedési buszjáratai Poprad – Ždiar útvonalon közlekednek, a magaslati sétányhoz a Bachledova völgynél kell leszállni. Télen ingyenes transzfer köti össze az üdülőhelyet és Ždiar falut.

Fotók:  www.bachledka.sk

Ajánlatok