accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Síelés Európa egyik legjobb síterepén Barcelona közelében

lanymajom /

Barcelona télen és nyáron is gyönyörű, az időjárás pedig még akkor is kellemes, amikor nálunk a mínuszok repkednek. A katalán főváros környéke viszont a 2500 méter magas hegyeivel és a nemzetközileg is elismert síterepeivel nem csak a tengerpart kedvelőinek, hanem a síelőknek is nagyszerű programlehetőségeket kínál.

I. Alp 2500: La Molina és a Masella

A La Molina és a Masella Alp 2500 néven egyesültek, így a Pireneusok egyik legnagyobb sí területét alkotják, összesen 141 km-en kialakított 119 sípályával. A két központot külön és egyesített bérlettel is igénybe lehet venni.

A La Molina, Spanyolország legelső síközpontja már több mint 70 éve fogadja a síelőket. A színvonalas pályái különböző világbajnokságoknak, mint például az alpesi sí világkupának vagy a Snowboard világbajnokságnak is helyet adtak. A reszortban összesen 67 km-en 61 pályát alakítottak ki, melyből 17 zöld, 18 kék, 19 piros és 7 fekete jelzésű, úgyhogy a terep a kezdőknek és a haladóknak is tökéletes.

A Masella legmagasabb pontja 2535 méteren található és összesen 74 km-en 65 sípályát nyújt a kikapcsolódni vágyóknak, melyből a legtöbb piros vagy kék jelzésű. A bátrabbak még éjszakai síelésre is benevezhetnek.

masella
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/cvander/3071159528/

1. Utazás a repülőtérről

A síközpontok Barcelonától 2 órás autóútnyira találhatóak, de akár tömegközlekedéssel is megközelíthetőek. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. A La Molina felé Barcelona központjából az R3-as vonat közlekedik. Menetrend információért kattints ide. A vonatállomástól helyi buszok szállítják a síelőket a pályákhoz. Még egy nagyszerű tömegközlekedési alternatíva a Sagelés társaság buszai, akik azoknak nyújtanak segítséget, akik csak egy gyors, egy napos síelésre vágynak. 39 euróért oda-vissza szállítanak Barcelonából és ebben az árban már a biztosítás és a két reszort közül az egyikbe való felvonó használati díj is benne van. További információért kattints ide.

2. Szálláslehetőségek

A szálláslehetőségekért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát, ahol egyszerűen összehasonlíthatod és kiválaszthatod a legkedvezőbb áron kínált szállásokat.

3. Sífelszerelés

Teljes sífelszerelés bérlése már napi 19,5 eurótól, snowboard felszerelés pedig már 27,5 eurótól lehetséges. A felszerelésen kívül sí ruházatot is lehet bérelni. Ha inkább a saját felszerelésed vinnéd, itt találsz árakat. A bérlési díjakért pedig kattints ide.

4. Felvonó használati díj

Kombinált jegy a két síterepre 45 eurótól kezdődik, csak a La Molinára 38 eurótól, Masellára pedig 40 eurótól. Díjtáblázatokért kattints ide és ide.

A kép forrása: http://www.lamolina.cat/en/winter/resort/alp/
A kép forrása: http://www.lamolina.cat/en/winter/resort/alp/

5. Síoktatás

A síközpontokban angol nyelven beszélő oktatók is rendelkezésre állnak. Sí- és snowboardoktatás már 40 eurótól igénybe vehető, a különböző iskolákról és azok díjairól itt tudsz tájékozódni.

6. További programlehetőségek

Az Alp 2500 rengeteg elfoglaltságot kínál a síelésen kívül is, mint például bowlingozást, termálfürdőzést, búvárkodást, Segway túrázást, szánkózást, kaland parkban való időtöltést, hótalpazást, motoros szán túrázást vagy gondola-liftezést. További információért és árakért kattints ide. Persze Barcelona felfedezését sem szabad kihagyni a programból, a város főbb látnivalóiról itt írtunk. Ha maradna még egy kis idő, akkor esetleg a Costa Brava lélegzetelállító tengerpartjainak felkeresését is bele lehet tenni a programba.

II. Grandvalira, Andorra

A Grandvalira Európa egyik, illetve a Pireneusok legnagyobb reszortja, mely a környék két legrégebbi síközpontjának egyesülésével jött létre. Az ide látogatók összesen 210 km-en, 128 pályán élvezhetik a téli sportokat. Az elmúlt években hihetetlen pénzeket, 1 milliárd eurót invesztáltak a terep fejlesztésébe. A felvonó hálózat óránként 100.000 síelő szállítására alkalmas, ezért hosszú sorra egyáltalán nem kell számítani. A terep világszínvonalú pályái minden évben különböző világbajnokságok helyszínéül szolgálnak. Ha megtapasztalnál egy ilyen eseményt, akkor ezen a honlapon megtalálsz minden fontos dátumot.

1. Utazás a repülőtérről

A Grandvalira Barcelonából autóval 3 óra alatt közelíthető meg. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. Andorrába tömegközlekedéssel is könnyen el lehet jutni, hiszen a mini államba több busztársaság is közlekedik Barcelonából.

https://www.alsa.es/en#
http://autocarsnadal.com/en
http://www.andorrabybus.com/en

2. Szálláslehetőségek

A szálláslehetőségekért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát, ahol egyszerűen összehasonlíthatod és kiválaszthatod a legkedvezőbb áron kínált szállásokat.

Grandvalira sípálya
A kép forrása: http://www.grandvalira.com/en/ski-resort-andorra

3. Sífelszerelés

Teljes sífelszerelés bérlése már napi 17 eurótól, snowboard felszerelés pedig már 20 eurótól lehetséges online foglalva. Ha inkább a sajátodat vinnéd, itt találsz árakat. Online bérléshez az alábbi honlapokat érdemes használni.

http://www.snowrental.co.uk/
https://www.alpinresorts.com/en/ski-rental/andorra/gran-valira
http://www.skiset.co.uk/

4. Felvonó használati díj

Teljes napos jegy 47 euró, részletes díjtáblázatért kattints ide.

5. Síoktatás

A Síoktatás a Grandvalirában elég költséges, viszont cserébe Európa egyik legjobb, magasan képzett oktató csapata áll rendelkezésünkre. Az árlistát itt találod.

A kép forrása: https://www.grandvalira.com/en/ski-resort-andorra

6. További programlehetőségek

A síközpontban jégkunyhót építhetünk, sikló ernyőzhetünk, motoros szánon vagy drótkötélpályán is utazhatunk, de akár még a kutyás szánhúzást is kipróbálhatjuk. Árlistáért kattints ide. Andorra csodálatos hegyei számos túralehetőséget kínálnak, de a fővárosban kulturális programokra is van lehetőség. A Pireneusok között meghúzódó mini állam a kedvező adórendszeréről is híres, így aki vásárolni szeretne, annak érdemes körülnézni az üzletekben is.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/fer55/3349320298/
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/fer55/3349320298/

Bármelyik síterepet is választod, biztosítással lesz kerek az utazás, amit itt könnyen elintézhetsz.

Ajánlatok