accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Madrid környékén síelnél? Mutatjuk, hogy hol lehet

lanymajom /

Aki a spanyol kultúrára, életérzésre kíváncsi és ezen felül még síelni is szeret, annak érdemes fontolóra vennie Európa legmagasabban fekvő fővárosába, Madridba való utazást, hiszen a környéken több síterep is várja a téli sportok szerelmeseit. A legközelebbi pályához csak 1 órát kell autózni.

I. Puerto de Navacerrada

Madridtól kevesebb, mint 60 km-re található Puerto de Navacerrada tökéletes helyszín a családoknak, a snowboardosoknak és a haladó síelőknek is. A síterep alsó része a kezdőknek, a felső pedig a haladóknak nyújt sportolási lehetőséget, a snowboardosoknak pedig egy teljesen külön pályát alakítottak ki. A sí központban 10 km-en összesen 16 pálya található, melyből 5 kék, 1 fekete, 9 piros és 1 zöld jelzésű. A terep legalacsonyabb pontja 1860 méteren, a legmagasabb pedig 2200 méteren fekszik.

1. Utazás a repülőtérről

Ha egyenesen a repülőtérről indulunk, akkor a sí központot autóval akár 50 perc alatt is meg tudjuk közelíteni. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. Aki nem szeretne autót bérelni, annak tömegközlekedési opciók is rendelkezésre állnak, hiszen a síparadicsom Madridból könnyen elérhető busszal és vonattal is.  Buszmenetrendért kattints ide, a vonat menetrendért pedig ide.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/antoniotajuelo/5339860222/

2. Szálláslehetőségek

A pályákhoz közeli szálláslehetőségekért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát, ahol egyszerűen összehasonlíthatod és kiválaszthatod a legkedvezőbb áron kínált szállásokat. Ha spórolnál, akkor Madridban olcsóbb szállásokat találsz, ahonnan napi 1-1 órát kell csak utaznod.

3. Sífelszerelés

Teljes sífelszerelés bérlése már napi 15 eurótól, snowboard felszerelés pedig már 24 eurótól lehetséges. Ha inkább a sajátodat vinnéd, itt találsz árakat. A sífelszerelés bérlés részletes árlistájáért kattints ide. (az oldal spanyolul van, a felszerelésre vonatkozó információkat a lap alján találod)

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet 27 eurótól kezdődik, a díjtáblázatért kattints ide.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/mpeinadopa/8393936993/

5. Síoktatás

Síoktatás már 40 eurótól igénybe vehető, a részletes díjtáblázatért kattints ide.

6. További programlehetőségek

Ha erre járunk, akkor ne hagyjuk ki a csodás spanyol vidék felfedezését. A közelben gyönyörű kastélyokkal, gótikus katedrálisokkal és középkori falvakkal ismerkedhetünk. A helyi turisztikai hivatal La Granja, Segovia, El Escorial, Rascafría és Fuenfría településeket ajánlja. Persze Madrid főbb nevezetességeit, a Plaza Mayort, a Királyi Palotát, a Gran Víát, a Buen Retiro parkot és a La Latina negyedet se hagyjuk ki a programból.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/antoniotajuelo/5339884700/

II. Valdesquí

A Puerto de Navacerrada lejtőitől 11 km-re egy újabb sí központot találunk, a Valdesquít, ahol összesen 22 km-es, kevésbé lejtős sí terület várja a látogatókat. A terep tökéletes a kezdőknek és a családosoknak. A 27 pályából 15 kék, 3 piros és 9 zöld jelzésű.

1. Utazás a repülőtérről

Veldesquí lejtői Madridból egy órás autóútra találhatóak. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. Aki nem szeretne autót bérelni, annak tömegközlekedési opciók is rendelkezésre állnak, hiszen a síparadicsom Madridból könnyen elérhető busszal és vonattal is.  Buszmenetrendért kattints ide, a vonat menetrendért pedig ide.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/juandiazhidalgo/16248568975/

2. Szálláslehetőségek

A szálláslehetőségekért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát, ahol egyszerűen összehasonlíthatod és kiválaszthatod a legkedvezőbb áron kínált szállásokat. Ha spórolnál, akkor Madridban olcsóbb szállásokat találsz, ahonnan napi 1-1 órát kell csak utaznod.

3. Sífelszerelés

Teljes sífelszerelés bérlése már napi 22 eurótól, snowboard felszerelés pedig már 26 eurótól lehetséges. Ha inkább a sajátodat vinnéd, itt találsz árakat. A sífelszerelés bérlés részletes árlistájáért kattints ide.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/hectormerodio/16197097317/

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet 37 eurótól kezdődik, a díjtáblázatért kattints ide.

5. Síoktatás

Síoktatás igénybe vehető, habár pontos árakat nem találtunk. További információért vedd fel a kapcsolatot az oktatókkal ezen az e-mail címen: escuela@valdesqui.es

6. További programlehetőségek

Ugyanaz, mint az előző síterep esetén.

segovia

III. La Pinilla

Ha már haladó síelő vagy és egy nyugis helyet keresnél Madrid közelében, ahol nem tolonganak az emberek, akkor számodra a La Pinilla lesz a megfelelő választás. A spanyol fővárostól 115 km-re található, 15 km pályával rendelkezik, melyből a legtöbb, szám szerint 13 elég nehéz terep, piros jelzésű. Ezen felül van még 3 zöld és 9 kék jelzésű pálya is.  A sí központ legmagasabb pontja 2274 méteren található.

1. Utazás a repülőtérről

A síterep Madrid repülőteréről akár 1 óra alatt is megközelíthető az A1-es, ingyenesen igénybe vehető autópályán. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. Aki nem szeretne autót bérelni, az Madridból közvetlen busszal Riaza településéig tud jegyet venni, onnan viszont még pár km-t sétálni kell a pályákig. Menetrend információért kattints ide.

https://youtu.be/XhcrhV7SGQk

2. Szálláslehetőségek

A szálláslehetőségekért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát, ahol egyszerűen összehasonlíthatod és kiválaszthatod a legkedvezőbb áron kínált szállásokat.

3. Sífelszerelés

Teljes sífelszerelés bérlése már napi 16 eurótól, snowboard felszerelés pedig már 23 eurótól lehetséges. Ha inkább a sajátodat vinnéd, itt találsz árakat. A sífelszerelés bérlés részletes árlistájáért kattints ide.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/foolonhill/468252665/
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/foolonhill/468252665/

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet 26 eurótól kezdődik, a díjtáblázatért kattints ide.

5. Síoktatás

Sí- és snowboardoktatás már 29 eurótól igénybe vehető, a részletes díjtáblázatért kattints ide és ide. (Az oldal csak spanyolul érhető el)

6. További programlehetőségek

Mindenképp ajánlatos a környék kis hegyi falucskáit felfedezni és megkóstolni a finomabbnál finomabb spanyol ételeket. Visszafele érdemes egy kis kerülőt tenni és nem ugyanazon az úton menni Madridba, ahonnan jöttünk, hanem inkább Segovia felé, így még több aranyos településsel tudunk megismerkedni.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/pablosanchez/490956412/

IV. La Covatilla

A La Covatilla sí központ Béjar közelében, Madridtól már egy picit távolabb, 3 óra autóútnyira található. A pályák északi fekvésű kialakítása és a kellő magasság miatt az egész téli szezon alatt garantált a minőségi hótakaró. A pályák szélesek és alacsony lejtésű domboldalakon helyezkednek el, ezért teljesen biztonságosak a kezdők és a haladók számára is. A központban összesen 20 km-en 24 pálya található, melyből 8 kék, 13 piros és 3 zöld jelzésű.

1. Utazás a repülőtérről

A síterep Madrid repülőteréről 3 óra alatt közelíthető meg. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. A La Covatilla Madridból tömegközlekedéssel kerülővel, eléggé körülményesen közelíthető meg, így aki ezt a terepet részesítené előnyben, annak mindenképp autóbérlést ajánlunk.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/cotallo-nonocot/4324742880/

2. Szálláslehetőségek

A szálláslehetőségekért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát, ahol egyszerűen összehasonlíthatod és kiválaszthatod a legkedvezőbb áron kínált szállásokat.

3. Sífelszerelés

Teljes sífelszerelés bérlése már napi 19 eurótól, snowboard felszerelés pedig már 23 eurótól lehetséges. Ha inkább a sajátodat vinnéd, itt találsz árakat. A sífelszerelés bérlés részletes árlistájáért kattints ide (jobb oldalon a pdf-re kattints).

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet 20 eurótól kezdődik, a díjtáblázatért kattints ide.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/cotallo-nonocot/3134707257/
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/cotallo-nonocot/3134707257/

5. Síoktatás

Sí- és snowboardoktatás 34 eurótól vehető igénybe, a részletes díjtáblázatért kattints ide.

6. További programlehetőségek

A környéken szintén gyönyörű középkori kis hegyi települések kőből készült épületei között sétálgathatunk, vagy akinek belefér az idejébe az egy kis kerülővel akár Salamanca városát is felkeresheti.

salamanca-437744_640

Bármelyik síterepet is választod, biztosítással lesz kerek az utazás, amit itt könnyen elintézhetsz.

Ajánlatok