accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Soha nem találnád ki milyen trükkel cselezik ki a hatóságokat az írek, hogy nyaralhassanak!

utazomajom /

A koronavírus első hullámának végétől az utazni vágyók minden lehető eszközt bevetnek, hogy ne a négy fal között, szociális élet nélkül kelljen a televízióban nézniük a napi esetszámokat.

Az írek talán minden más nemzetnél leleményesebben sürgős fogászati kezelésre hivatkozva indultak tömegével a mediterrán országokba, főleg a Kanári-szigetekre. A hatóságok ugyanis továbbra is engedélyezik a halaszthatatlan ügyből illetve egészségügyi okokból történő utazást. Habár a törvénysértőkre kiszabható bírság akár 500 eurós is lehet (néhány PCR teszt kerül ennyibe), a rendőrök nem tudják ellenőrizni minden esetben, hogy valós időpontfoglalás történt-e egy több ezer kilométerre fekvő sziget valamely fogorvosi rendelőjébe.

A Kanári-szigetek fogorvosai azt nyilatkozták, hogy naponta legalább 15 foglalási kérelmet kapnak a beutazó ír utazóktól – akiknek döntő többsége végül nem jut el a rendelőbe, ezáltal olyan páciensektől veszik el a helyet, akiknek valóban szükségük lenne a kezelésre.
Az Ír Nemzeti Bevándorlási Iroda tájékoztatása szerint a Tenerifére utazók harmada azt állítja, hogy elengedhetetlen egészségügyi okból kell utazniuk egy helyi fogorvoshoz.
Az már nem újdonság, hogy a folyamatosan változó szabályozások milyen agyafúrt helyzeteket tudnak előidézni, azonban az emberi kreativitás új formái is a felszínre kerülnek a bezártságtól való menekülés során.
A vírus előtt az osztrák határ menti magyar városokba tömegével érkeztek külföldről a páciensek valódi kezelésekre. Talán az utazás új formája lesz a közeljövőben, hogy a Maldív-szigetekre utazunk szemvizsgálatra?
Forrás: politico.eu

 

Ajánlatok