accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Régóta vártuk: Végre megérkezett a flydubai járata Budapestre

utazomajom /

A dubaji székhelyű flydubai légitársaság szeptember 30-tól indít járatokat Budapestre és Varsóba. A légitársaság hetente négyszer közlekedik majd a Dubaj Nemzetközi Repülőtérről (DXB) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD) és naponta a Varsó Chopin repülőtérre (WAW). Krakkó (KRK) után ez lesz a légitársaság második lengyelországi célállomása.

A flydubai Budapestre és Varsóba érkező első járatait hagyományos vízágyús tisztelgéssel köszöntötték. A Varsóba induló első járat személyzetének lengyel nemzetiségű tagjai is voltak, köztük Agata Samborska vezető utaskísérő és Katarzyna Boryna and Paulina Kaniowska légikísérők.

Az új közvetlen légi összeköttetés első budapesti járatát a magyar Fábián László kapitány és az Egyesült Arab Emírségekből származó Eisa Al Suwaidi első tiszt vezette. Az első járatot üzemeltető magyar személyzet tagja volt továbbá a kapitány lánya, Cserné Fábián Rebeka vezető légiutas-kísérő és Tóth Réka légiutas-kísérő is.

Ghaith Al Ghaith, a flydubai vezérigazgatója elmondta: „Ezen a nyáron az utazások iránti kereslet növekedését tapasztaltuk. A budapesti és varsói járatok indításával a téli menetrend idején bővítjük hálózatunkat, utasainknak így kínálva minél több lehetőséget. Az újonnan indított magyarországi és lengyelországi járataink az Egyesült Arab Emírségekkel való kapcsolatokat is erősítik.”

Jeyhun Efendi, a flydubai kereskedelmi tevékenységért és e-kereskedelemért felelős vezető alelnöke hozzátette: „A Budapestre és Varsóba induló közvetlen járatainkkal hálózatunk Európában 17 ország 20 állomására bővül. Izgatottan várjuk, hogy az utazóknak megbízható és megfizethető lehetőséget biztosítsunk Dubaj, valamint akár távolabbi célpontok felfedezésére: utasaink Dubajból közös üzemeltetésű (codeshare) járatainkon kényelmesen utazhatnak tovább az Emirates és a flydubai egyesített, 190 célállomásból álló hálózatán belül.”

Dubaj az utóbbi időben nemcsak nemzetközi utazási csomóponttá fejlődött, hanem a látogatók kedvelt szabadidős célpontjává is vált, számos látnivalót kínál, köztük olyan látványos építészeti alkotásokat, mint a Burj Khalifa és a nemrég megnyitott Ain Dubai („Dubai szeme”), valamint rengeteg tengerparti üdülőhelyet, sivatagi kalandokat és páratlan kulináris élvezetet.

Díjmentes 1 napos belépőjegy a Dubaji Világkiállításra

A flydubai Dubajba tartó járataira jegyet foglaló utasok egy 1 napos ingyenes belépőjegyet kapnak a 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezett Dubaji Világkiállításra. A kedvezmény minden olyan foglalásra érvényes, amely szeptember 1-től a világkiállítás időtartamára vonatkozik.

Utasélmény

A Boeing 737 MAX repülőgépeken az utasok nagyobb kényelmet élvezhetnek, utazási élményük még jobb lesz. A business osztályon a nagyobb utastér mellett teljesen lefektethető ülések is várják majd az utasokat, hogy zavartalan nyugalomban és kényelmesen pihenhessenek repülőútjuk alatt. A turista osztály pedig RECARO üléseket kínál, melyek ideálisan ötvözik a helyet a kényelemmel annak érdekében, hogy kényelmesen hátra dőlve lazíthassanak, és élvezhessék az utazást.

A flydubai Boeing 737 MAX repülőgépei kivételes fedélzeti szórakozási lehetőséget kínál a full HD-s, 11,6”-os átmérőjű képernyőivel, melyekhez filmek, sorozatok, zenék és játékok széles választéka társul angol, arab és orosz nyelven. Az utasok a business osztályon díjmentesen élvezhetik a fedélzeti szórakoztató rendszer előnyeit, a turistaosztályon utazva pedig különböző csomagokat vásárolhatnak megfizethető áron.

A flydubai járatain utazók számára biztonságos környezetet alakítottak ki, amely minimalizálja a személyzet és az utasok közötti érintkezést, és az utazás minden szakaszában biztonságérzetet nyújt. A légitársaság díjmentes COVID-19 biztosítást is kínál, hogy az utasok nagyobb nyugalommal élvezhessék útjukat.

Tudnivalók a járatokról

Az Emirates és a flydubai partnerségi megállapodásának köszönhetően az utasok Dubaj nemzetközi légiközlekedési csomópontján keresztül zökkenőmentes összeköttetéssel repülhetnek az Emirates és a flydubai több mint 190 célállomására, többek között Ausztráliába, Kínába, az Indiai-óceán partvidékére, Japánba, Dél-Ázsiába és az Egyesült Államokba.

A járatok Dubai nemzetközi repülőtér (DXB) 3. Termináljáról Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD) keddenként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként, míg a varsói Chopin repülőtérre (WAW) naponta közlekednek majd.

A Dubaj és Budapest között üzemelő járatokon a menettérti repülőjegyek árai a business osztályon 7995 dirhamtól (AED), a turistaosztályon pedig 1 095 dirhamtól (AED) kezdődnek. A Budapest-Dubaj járatokon a menettérti repülőjegyek árai a business osztályon 523 700 forinttól, az Economy Class Lite osztályon pedig 86 792 forinttól indulnak.

A Dubaj és Varsó között üzemelő járatokon a menettérti repülőjegyek árai a business osztályon 7000 dirhamtól (AED), a turistaosztályon pedig 1730 dirhamtól (AED) kezdődnek. A Varsó-Dubaj járatokon a menettérti repülőjegyek árai a business osztályon 5470 zlotytól (PLN), az Economy Class Lite osztályon pedig 1686 zlotytól (PLN) indulnak.

Az utasok felé elvárás, hogy ismerjék az IATA Travel Centre és az IATA Destination Tracker weboldalakon található különböző országokra vonatkozó legfrissebb előírásokat, valamint kövessék a hatóságok és a légitársaság által kiadott útmutatásokat. Az utasok tájékozódhatnak a flydubai.com weboldalon található COVID-19 információs központban is.

A járatok a flydubai.com oldalon, a hivatalos flydubai alkalmazásban, a dubaji ügyfélszolgálaton keresztül a (+971) 600 54 44 45 telefonszámon, a flydubai hivatalos elárusító helyein vagy utazási partnereinken keresztül foglalhatók. Az utasok emellett teljes körű szolgáltatáscsomagokat is választhatnak a flydubai utazási kínálatából.

A teljes menetrendért és a viteldíjakért kérjük, látogassanak el a https://www.flydubai.com/en/plan/timetable weboldalra.

A flydubai-ról

A flydubai által létrehozott, dubaji székhelyű hálózat több mint 90 úticéllal rendelkezik, flottája pedig 54 repülőgépből áll. 2009 júniusában megkezdett működése óta a flydubai elkötelezett az utazás előtt álló akadályok felszámolása, a kereskedelem és a turizmus szabadságának megteremtése, valamint folyamatosan növekvő hálózatának segítségével a különböző kultúrák közötti kapcsolatok elősegítése mellett.

A flydubai útját számos mérföldkő jelöli, amelyek jól mutatják a légitársaság ambícióit.

Bővülő hálózat: Több mint 95 célállomással, 50 országban működő hálózatot hozott létre, szerte Afrikában, Közép-Ázsiában, a Kaukázusban, Közép- és Délkelet-Európában, a Perzsa-Öböl-menti államokban, a Közel-Keleten és az indiai szubkontinensen.

Korábban nem lefedett piacok kiszolgálása: Több mint 70 olyan új útvonalat nyitott meg, amelyeknek korábban nem volt közvetlen légi összeköttetése Dubajjal, vagy még nem repült oda az Egyesült Arab Emírségek egyik nemzeti légitársasága sem.

Hatékony, egy repülőgép típusból álló flotta: 54 Boeing 737-es repülőgépből álló flottát üzemeltet, amely 36 Next-Generation Boeing 737-800, 15 Boeing 737 MAX 8 és 3 Boeing 737 MAX 9 repülőgépből áll.

Bővülő kapcsolatok: 2009-es indulása óta a légitársaság 75 millió utast szállított fedélzetén.

Sajtóközlemény

Ajánlatok