accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A kormány kiterjeszti a jövő évre a SZÉP-kártya idei szabályait + hétvégi programajánló

utazomajom /

A kormány úgy döntött, hogy a SZÉP-kártyával kapcsolatban ez évre hozott szabályokat kiterjeszti a jövő évre, a cél, hogy ne álljon le a turizmus Magyarországon – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a döntés értelmében a szálláshely alszámlára 400 ezer, a vendéglátás alszámlára 265 ezer, a szabadidő alszámlára pedig 135 ezer forint tölthető fel, ez éves szinten 800 ezer forintot jelent.

Mint mondta, egyelőre bizonytalan, mikor indulhat meg a turizmus külföldre, illetve külföldről, ez vélhetően akkor lesz meghatározható, ha már lesz vakcina. Ugyanakkor jó lenne, ha a belföldi turizmus addig sem állna le, és minél többeknek lenne lehetőségük hazai szállás-, illetve vendéglátóhely igénybevételére – fűzte hozzá.

Megjegyezte: továbbra is azt kérik, hogy az emberek ne utazzanak külföldre síelni, legutóbb is ausztriai síelőhelyeken alakultak ki gócpontok.

Korábban Müller Cecília arra szólította fel az embereket, hogy ne vegyenek részt a tömegrendezvényeken, így az október 23-ai ünnepségeken sem. Akik nem szeretnének otthon maradni a hétvége alatt, azoknak ajánljuk a szombati Fradi-Újpest mérkőzést, melyre még néhány jegy maradt a 20 ezerből. A focimeccsen nem kötelező a maszk használata sem, azonban ajánlott.

TIPP: A Budapesti szállásokat eddig rendszerint a külföldi vendégek töltötték meg. Jelenleg Magyarországra nem lehet turisztikai céllal beutazni, ezért szinte üresen állnak a gyönyörű, magas színvonalú, igényes pesti szállodák. Egyre több akcióval próbálják magukhoz csábítani a vendégeket, érdemes kihasználni. Néhány napja az öt csillagos Mystery Hotelt mutattuk be, jelenleg pedig a Monastery Boutique Hotelbe nyerhetsz 2 éjszakás pihenést.

Ajánlatok