accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Wizz szicíliai járatai napos csúszásban, van aki hétfő óta várja, hogy szerdán hazajusson

utazomajom /

A Wizz Air W6 2353 számú július 1-jei Budapest – Catania 18:25-ös járatát többször próbálkozás után törölte.

Először 22:00-ra tették át az indulás időpontját. “Már átmentünk a kapun is, amikor kiírták a törlést” – fogalmazott olvasónk, Szilvia. Minden utas azonnal 10 ezer forint értékű étkezési kupont kapott.

Azzal az információval köszöntek el, hogy majd másnap 8:00-kor fog indulni a járat. A történetnek azonban itt nincs vége, hiszen a reggeli indulást este 19:30-ra tették át. A reptéren látták az utasok, hogy ezt is módosították 23:20-ra.

Olvasónk utazási irodán keresztül vette a jegyet, ahonnan azt az információt kapta, hogy tudomásuk szerint ma sem fog elindulni a járat. A vidéki és külföldi utasok két napja várakoznak a reptéren, de ha most sem indul el, már három napos késésben lesznek.

Szicíliában ragadtak

Viszont ennek a járatnak van egy párja is, ami Cataniaból Budapestre hozná az utasokat. Olvasóink tegnap délután 18:30 óta várják a gépet.

Ott július 1 21:00-ről először másnap 0:45-re írták át az indulást, végül 23:00-kor törölték a járatot. A repülőtéren rengeteg ember volt, se leülni se levegőt kapni nem lehetett annyian voltak, írták olvasóink.

Andrea bőröndjeit nem találták, úgy kellett őket visszaszerezniük, hogy mindenhol könyörögtek, engedjék be őket értük. Órákon át tartó étlen-szomjan várakozás után (mivel a reptéren minden zárva volt!) hajnali 3:00-kor sikerült nekünk szállodát találni. – írja.

Reggel a szállodát el kellett hagyniuk és azóta szállás és információ nélkül várakoznak az állítólag hajnali 2:00-kor induló gépre, aminek az indulási időpontját már háromszor módosították.

Az utasok elmondása alapján a Wizz Air semmilyen tájékoztatást nem ad, egy-egy értesítést küldenek a járat további késéseiről. Telefonos megkeresésekre azt mondják, hogy bízzanak abban, hogy elindul a gép hajnali 2:00-kor.

Közel 200 utas várja az indulást. Reggel óta a kutya nem nézett feléjük, semmilyen ellátást vagy szállást nem kaptak. De ők még mindig szerencsésebbek voltak, mint az a 35 utas, aki a reptéren éjszakázott tegnap, a mai pedig a második éjszakájuk lesz. Köztük szintén idősek és gyerekek is vannak.

Néhányukat átfoglalták a holnap reggeli gépre, de amint megtették, törölték azt a járatot is.

Frissítés: 22:41-kor érkezett üzenet szerint a gép tovább késik és 3:20-kor indul Cataniából.

Frissítés2

Olvasónk, Andrea nem találta további nyomát a 3:20-as járatnak. Az applikációban “Not found” üzenet fogadta, amikor a hajnali gépre kattintott, ezért nem ment ki a repülőtérre. A repülőgép meglepő módon 3:27-kor rendben felszállt, nélküle. Az utasok hétfő este helyett szerda reggel 5:20-kor landoltak Budapesten.

A felelős

A Wizz Air néhány napja megtalálta a felelősöket a késésért. Ez teljes egészében igaz, hiszen a légiirányítás óriási kapacitáshiánnyal küzdd. A probléma nem újkeletű és egyáltalán nem váratlan. Viszont a Wizz Air-nek még a hajtóműproblémák miatt földön maradt gépeik pótlását is meg kell oldani. Ennek egyetlen módja a repülőgépek ideiglenes lízingelése, ezért látni annyi fehér, festetlen gépet a Wizz járatait kiszolgálni.

A budapesti késéseket reméljük, hogy nem fogja tetőzni a mától induló 3 új Wizz Air járat, hiszen most már elérhető Brassó, Bukarest és Jereván is a kínálatukban.

Indulás előtt tanulmányozzátok a légi utasok jogait, ha pedig megtörtént a késés vagy törlés, igényeljétek a kártérítést önállóan vagy egy erre szakosodott cégen keresztül.

Amennyiben nem szeretnél a kártérítéssel foglalkozni, különböző cégek leveszik a terhet a válladról, természetesen jutalékért cserében. A legkedvezőbb ezek közül a kesettagepem.hu, ahol további 5% kedvezményben részesülsz automatikusan, ha a “Honnan hallott rólunk?” kérdésre az “Utazómajomtól” válasszal felelesz.

Ajánlatok