accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szerdáig lezárták a szicíliai repülőteret, a Ryanair és a Wizz Air utasai érintettek lehetnek

utazomajom /

Tűzvész miatt lezárták szerdáig Szícilia legnagyobb forgalmú, és Olaszország ötödik legnagyobb forgalmú repülőterét, a cataniai légikikötőt – közölte a repteret üzemeltető cég a Twitteren hétfőn. A tűz vasárnap éjfél előtt félórával keletkezett, a repülőtér közlése szerint nem sérült meg senki.

A tűzoltók szerint mintegy kilencven perccel a tűzeset bejelentése után sikerült eloltaniuk a lángokat, de nem adtak magyarázatot a lehetséges okokról vagy a tűz és a térségben jelenleg tapasztalható magas hőmérséklet közötti esetleges összefüggésről. Cataniában és Palermóban a forróság miatt vörös riasztást rendeltek el vasárnap.

Az ANSA hírügynökség beszámolója szerint a tűz keletkezése után sűrű füst kezdett terjedni a repülőtér alsó részén, ami pánikot keltett az emberekben, akik sikoltozva és zavarodottan rohantak ki a repülőtérről.

A cataniai repülőtér szerdán 14 óráig tart zárva. A forgalmat a sziget repülőtereire terelték át.

A Fontanarossai Nemzetközi Repülőtérre a Ryanair és a Wizz Air is üzemeltet közvetlen járatokat. A foglalási rendszerben egyelőre ugyanúgy foglalhatók a járatok a reptér lezárása ellenére. Azt nem tudni, hogy a légitársaságok törölni fogják-e a járatokat, vagy más repülőtérre szállítják majd az utasokat.

A repülőteret nagy számban veszik igénybe turisták, akik a légikikötőtől mindössze 70 kilométerre lévő Etna tűzhányóhoz, Taorminába vagy a görög színházáról és történelmi városközpontjáról híres Siracusába utaznak.

Ajánlatok