accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Sztrájk miatt leáll pénteken több németországi repülőtér is!

utazomajom /

Tegnap a Lufthansa gépei vesztegeltek Németország legnagyobb repülőterein, mivel egy frankfurti vasúti építkezésen megsérült a vállalat informatikai rendszere. A meghibásodás miatt órákig nem tudtak Lufthansa-járatokat indítani Frankfurtból, ami fennakadást és változást okozott több más németországi reptér menetrendjében is. Most pedig a reptéri üzemeltetők bejelentették, hogy nem indít és fogad utasszállító járatokat pénteken sem a frankfurti, sem a müncheni repülőtér. Előreláthatólag egész nap szünetel majd a forgalom a hamburgi nemzetközi repülőtéren is,  és máshol is komoly fennakadásokkal, késésekkel, járattörlésekkel kell számolni a sztrájk miatt, amelyet a szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a Ver.di szakszervezet hirdetett meg.

A leállás az érintett reptereken várhatóan pénteken nulla órától szombat hajnali egy óráig tart, ami a nem kereskedelmi járatokat nem érinti. Ez azt jelenti, hogy elindulhatnak a földrengés sújtotta törökországi és szíriai katasztrófaövezet lakóinak szánt segélyszállítmányok és Münchenben is fogadják a világ legrangosabb biztonságpolitikai fórumára, a Müncheni Biztonsági Konferenciára (MSC) érkező vendégeket – államfőket, kormányfőket, minisztereket, vállalatvezetőket – szállító gépeket.

A Ver.di a frankfurti, a müncheni és a hamburgi mellett a brémai, a dortmundi, a hannoveri és a stuttgarti nemzetközi repülőtér földi kiszolgáló személyzetét és közlekedésbiztonsági dolgozóit szólította fel sztrájkra.
A munkabeszüntetés a közszférában közvetlenül vagy közvetve dolgozó, nagyjából 2,3 millió munkavállalóra vonatkozó kollektív szerződésről folytatott tárgyalásokhoz kapcsolódik. Ezek közé tartoznak a repülőtéri tűzoltók, a légiközlekedés rendészeti területén dolgozók és a helyi tulajdonban lévő reptérüzemeltető vállalatok számos alkalmazottja is.
A Ver.di 10,5 százalékos, és legalább 500 eurós béremelést követel a kényszerleállás nyomására, hiszen az eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre.

Forrás: MTI

Ajánlatok