accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Termálfürdők a szabad ég alatt, karnyújtásnyira az Alpoktól

utazomajom /

Talán senkinek nem újdonság, hogy Magyarország termálvíz-nagyhatalomnak számít Európában. De azt vajon tudjátok-e, hogy a szomszédos Ausztriában is rengeteg gyógy- és termálfürdő található?

Egy hideg téli napon különösen kellemes a forró vízben ázni (pl. egy kiadós síelés után), és ha ehhez még lélegzetelállító alpesi panoráma is társul… Nos, ezt az élményt egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálnia!

AQUA DOME – Tirol Therme Längenfeld

A tiroli hegyek ölelésében, mesebeli környezetben fekszik Ausztria egyik legszebb termálfürdője, az Aqua Dome.

Aqua Dome télen (fotó: Österreich Werbung / AQUA DOME – Tirol Therme Längenfeld)

A hatalmas alapterületű komplexumban 12 medence és 7 szauna található, legnépszerűbb attrakciói a szabad ég alatt “lebegő” tál formájú medencék, amelyek szinte beleolvadnak a festői háttérbe. Az akár 6.5 méter magas futurisztikus medencék átmérője 12-16 méter, vizük hőmérséklete 34-35 °C között mozog, ezért télen-nyáron ideális helyszín az alpesi feltöltődéshez. Ha pedig igazán extrém élményre vágytok, próbáljátok ki a holdfényes éjszakai fürdőzést, amely minden pénteken éjfélig elérhető.

Belépők és nyitva tartás:

3 órás felnőttjegy € 25-tól, gyerekjegy € 15-tól. Felnőtt éjszakai jegy (18 óra után) € 25-tól.

A termálfürdő nyitva tartása: naponta 9-23 óráig

 

Alpentherme Ehrenberg

Észak-Tirolban, közel a német határhoz található Reutte település és benne az Alpentherme Ehrenberg fürdő, amelynek nem csak termálrészlege, hanem szaunavilága is nagyon csalogató.

Alpentherme Ehrendbeg (fotó: alpentherme-ehrenberg.at)

Míg belül úszó- és masszázsmedencék, jacuzzik sorakoznak, kinn egy 34 ° C-os sós vizű medence várja a vendégeket, lenyűgöző kilátással a hegyekre és az Ehrenberg várromra. A szaunaparadicsomban alpesi szauna, sószoba és gőzfürdő található, és ha valaki csak gyönyörködne a páratlan kilátásban, a panoráma napozóteraszon azt is megteheti.

Belépők és nyitva tartás:

2 órás felnőttjegy € 11, gyerekjegy € 6,5-tól

A termálfürdő naponta 10-21 óráig, a Szaunaparadicsom 10-22 óráig tart nyitva.

 

TAUERN SPA Zell am See – Kaprun

Ausztria egyik legmodernebb és legizgalmasabb gyógyfürdője, a kapruni Tauern Spa ideális hely a kikapcsolódásra és a testi-lelki egyensúly helyreállítására.

Tauern Spa (fotó: Österreich Werbung / Filmspektakel.at)

A 20.000 négyzetméteres komplexumban összesen 11 medence, 10 szauna és gőzfürdő, Kidstein gyerekvilág és számos étterem található, köztük olyan különlegességek, mint a gyógynövény-kamra, aromakabin, bioszauna vagy a pihenőbarlang. A mesés kilátásról a Hohe Tauern Nemzeti Park magas hegyei gondoskodnak, amelyek látványa a komplexum hatalmas panorámaablakaiból is élvezhető.

Belépők és nyitva tartás:

A SPA Water World nyitva tartása: szombat-csütörtök 9-22 óra, pénteken 9-23 óra

Belépők: Felnőtt (3 órás) € 21,50-tól, Gyerek (3 órás) € 10,75-tól

 

Rogner Bad Blumau

A bécsi Hundertwasser-ház sokak számára ismerős lehet, de azt már kevesebben tudják, hogy a híres építész Stájerországban is nagyot alkotott. A Friedensreich Hundertwasser által tervezett Rogner Bad Blumau nem csupán fürdőkomplexum, hanem egy hatalmas műalkotás is, amely gyógyfürdőből, szaunavilágból, szállodából és gondozott kertből áll.

Téli varázs a Rogner Bad Blumauban (fotó: Österreich Werbung)

A szokatlan épületegyüttes 2500 ablakával, növényekkel és fákkal beültetett tetőivel leginkább egy mesebeli, elvarázsolt kastélyhoz hasonlít, de a gyógyfürdőt nem csak kívülről, hanem bentről is érdemes megszemlélni. A 14 kül- és beltéri medence vize a legforróbb termálvíz a térségben, a Melchior, Vulkania és Balthasar gyógyforrásokból feltörő víz 110 fokos és nagyon magas só- és ásványianyag-tartalmú. A szaunaszigeten muszáj kipróbálni a római izzasztótermet, de tetszés szerint választhatunk a finn kültéri szauna, török gőzfürdő, bioszanárium vagy tepidárium közül is.

A fürdő elsősorban a szállodavendégek részére van fenntartva, de előzetes bejelentkezéssel bárki igénybe veheti a szolgáltatásait.

Belépők és nyitva tartás: 

Felnőtt napijegy hétfő-péntekig € 45,00, gyerekeknek € 26,00

Nyitva tartás: naponta 9 – 23 óráig

Thermalbad Weißes Rössl

Téli fürdőzés egy alpesi tóban? Igen, a salzkammerguti Wolfgangsee partján ez is lehetséges!

Medence a tóban (Fotó: Österreich Werbung / Andreas Hofer)

A Weisses Rössl Hotelhez ugyanis egy, a tóban kialakított fűtött medence tartozik, amely igazi wellness élményt nyújt. Az egész évben 30 ° C-os medencéből csodás kilátás nyílik a környező hegyekre és persze a tóra, aki pedig fázik a téli hidegben, a beltéri gőzfürdőben vagy szaunában kedvére melegedhet.

A különleges wellness elsősorban a hotel vendégeinek van fenntartva, de igény esetén külső vendégek is használhatják. A belépődíj személyenként 24,00 €, illetve fürdőköpeny, fürdőtáska és papucs használatával € 31,00.


A lista teljesen szubjektív, ti mivel egészítenétek ki?

 

Ajánlatok