accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megállapodás született a Kínából érkezők teszteléséről. Te mit gondolsz?

utazomajom /

Sok médiumban beszámoltak már, köztük mi is, hogy egyes országok (Olaszország, USA, stb.) kötelezővé tették a Kínából érkező utasok Covid-tesztelését.

Az uniós tagországok egészségügyi minisztereit tömörítő testület most a koronavírus-járvány újabb hullámát szeretnék megelőzni, ezért a szabályok összehangolását javasolta. Arra kéri tagállamait, hogy rendeljék el a Kínából érkezők tesztelését.

Az egészségügyi miniszterek egyetértettek abban, hogy az új típusú koronavírus Kínában feljegyzett magas esetszáma miatt összehangolt, egységes óvintézkedésekre van szükség. Erre a lépésre azért van most azonnal szükség, mivel az ázsiai ország január 8-ától enyhíti utazási korlátozásait.

Javaslatok

A szakemberek ajánlása szerint a Kínából érkező repülőgépek valamennyi utasának orvosi, vagy FFP2/N95/KN95 jelzésű, orrot és szájat eltakaró maszk viselését javasolják. Továbbá a Kínából érkező valamennyi utas számára tegyék kötelezővé az indulás előtt legalább 48 órával végzett, negatív eredményt mutató koronavírus-teszt bemutatását.
Az uniós tanács azt is szorgalmazta, hogy a repülőtereken végezzenek szúrópróbaszerű tesztelést a Kínából érkező utasok körében, valamint járványügyi szempontok szerint vizsgálják meg a kínai járatokat fogadó repülőterek szennyvizének kononavírus-koncentrációját. Emellett felkérték a tagállamokat, hogy ajánlják a koronavírus elleni oltások, köztük az emlékeztető oltások felvételét. A Kínát érintő járatok pilótáinak és reptéri személyzetének személyes higiéniai és prevenciós ajánlásokat is tesznek.
A tagállamok január közepéig értékelik az európai és globális járványügyi helyzetet, és felülvizsgálják a bevezetett intézkedéseket.

Kíváncsian várjuk, hogy nálunk mit vezetnek be a Kínából érkező utasok egészségügyi ellenőrzésére, tekintve, hogy Kína 4 városába közvetlenül van budapesti indulású járat.

Forrás: MTI

 

Ajánlatok