accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Tippek a mennyezet tapétázásához

utazomajom /

A tapéta napjainkban újra divatba jött, s egy ideális lehetőséget kínál annak érdekében, hogy felfrissítsük otthonunk dizájnját, megjelenését, ráadásul egyszerűen és kevés munkával. A tapéta szinte bármelyik falfelületre kerülhet, nem kivétel ez alól a mennyezet sem.

Válasszunk minőségi alapanyagokat!

Mint minden felújítási munkálatnál, ebben az esetben sem feledkezhetünk meg arról, hogy minőségi anyagokkal érhetünk el valóban esztétikus és hosszú élettartamú végeredményt. Ez a ragasztókon felül igaz magára a tapétára is.

Szerencsére a tapetaposzter.hu tapéta kínálatából válogatva semmi akadálya nem lesz majd az elégedettségünknek. Nézzük is meg, hogy mi mindent érdemes szem előtt tartani, amennyiben a mennyezet dekorálásában gondolkodunk.

Miért jó ötlet a plafont tapétázni?

A mennyezet, legyen szó bármely helyiségről is az ingatlanban, mindig egy szembetűnő felületet jelent. Egyes esetekben, például ha egy nagyobb szobáról van szó, amely több funkciót is ellát, kifejezetten nagy a jelentősége annak, hogy hogyan mutat a plafon.

Tökéletes példa erre az amerikai konyhás nappali, amely nagyon kedvelt megoldásnak számít, hiszen rengeteg előnyt jelent. Többek között olyanokat, mint az, hogy a család közös élettérben töltheti az ideje nagy részét, hiszen se főzés, se étkezés közben nem kell elvonulnia senkinek a többiektől. De azt is pozitívumként könyvelhetjük el, hogy a lakás is tágasabbnak érződik általa.

Minden egybefüggő térre igaz azonban, hogy akkor fest igazán jól, ha szépen van kialakítva. Ebben jelent segítséget az, ha a mennyezetet tapétával dekoráljuk: a szükséges kellékeket pedig a Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruházból is beszerezhetjük.

Egyedi enteriőrt, barátságos, meleg hangulatot tudunk kialakítani ezzel a megoldással. Azonban fontos odafigyelni arra, hogy szakszerűen történjen meg a kivitelezés. Ez a plafon esetében talán még nagyobb jelentőséget kap, mint a többi falfelületnél.

Íme, ezek a legfontosabb szempontok!

A tapétázni kívánt felületet megfelelően elő kell készíteni annak érdekében, hogy a folyamat gond nélkül megvalósítható legyen. Ehhez el kell távolítanunk minden szennyeződést, régi festéket vagy ragasztómaradványokat is beleértve. Amennyiben nem teljesen egyenletes a plafon, ezt is érdemes orvosolni, mielőtt nekilátnánk a tapétázásnak, mert később látszódni fognak az anyagon keresztül is, ha mélyedések vagy kiálló részek vannak alatta.

A ragasztó kiválasztásakor és keverésénél vegyük figyelembe, hogy el kell bírnia a tapéta súlyát. Amennyiben nehezebb tapétával dolgozunk, akkor sűrűbb ragasztóra lesz szükség. Emellett azt is jó tudni, hogy nem érdemes egyedül nekilátni a projektnek, legalább két ember kell az eredményes munkához.

Ugyan ritkán koszolódik úgy a plafon, mint a fal, más behatásokkal viszont számolnunk kell. Ilyen a pára-, illetve gőzlecsapódás, amely fokozottan jelentkezik a konyhában. Ezek mellett a cigarettafüst is káros hatással lesz a tapétára. Ezek alapján döntsünk a szín és az anyag mellett!

Ajánlatok