accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 legzöldebb utazási helyszín természetkedvelőknek!

lanymajom /

A fenntartható turizmus egyre nagyobb figyelmet kap mostanában, hiszen közös érdekünk a környezetünk- és a Földünk védelme. Ha te is fontosnak tartod ezt az ügyet és a felkapott helyszínek helyett inkább természetközeli, kevésbé látogatott országokba mennél, akkor ez a lista neked szól.

1. Amazonas-medence

A hozzávetőlegesen fél európányi területen fekvő Amazonas-medence a Föld legnagyobb alföldje és a legnagyobb területű egyenlítői éghajlatú területe, ahol a Föld legbővizűbb folyója kanyarog. Ezen felül itt található a világ legnagyobb egybefüggő erdősége is.

2. Galápagos-szigetek

Az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetek 98%-a nemzeti parkként van nyilvántartva. Olyan különleges állatok élnek itt, mint a galápagosi óriásteknős, a galápagosi pingvin, galápagosi medvefóka vagy a tengeri leguán.

3. Botswana

Afrikában kevés olyan országot találni, ahol annyira óvják a környezetet és a vadvilágot, mint Botswanában. A dél-afrikai országok közül pedig itt a legjobb a közbiztonság is.

4. Norvégia

Ha szeretsz túrázni és a természetben lenni, akkor a fjordok országa, Norvégia a te helyszíned, ahol érintetlen természet vár. Az országban nem tilos a vadkempingezés, így akár olcsón is meg lehet úszni a világ egyik legdrágább országában való utazást.

5. Kerala, India

Keralát, India délnyugati államát India zöld fűszerkertjének is nevezik, hiszen itt nem találunk gyárakat és ipari létesítményeket. Csodás természet, csatornaszerű holtágak, teaültetvények, vízesések, rendezett partszakaszok, ez is India.

6. Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigeteken nemcsak a paradicsomi környezet biztosított, hanem a kormány szigorú környezetvédelmi stratégiája is. A víz fölött és alatt is káprázatos látvány fogad, itt található a világ legnagyobb atollja.

Seychelles

7. Laosz

Laosz területének nagy részét hegyek, illetve folyóvölgyek teszik ki. Legjelentősebb folyója a Mekong, ahol akár több napos hajókázásra is be lehet fizetni. Az emberek nyugodtak és kedvesek, itt szinte megállt az idő, senki nem siet sehova.

8. Kenya

Kenya egy igen változatos természeti adottságokkal rendelkező ország. A nemzeti parkjai, szédítő mélységű szurdokvölgyei és magas hegységei mellett gyönyörű óceánparttal is rendelkezik, továbbá élővilága is érdekes, szafari programokat is kínálnak.

9. Svájc

Svájc az Alpok országa, ahol a hegyek és az extrém sportok szerelmesei fogják leginkább otthon érezni magukat. Nyáron a sziklamászás és a túrázás, télen pedig a síelés az elsődleges vonzereje az országnak.

10. Costa Rica

Costa Ricát a világ egyik legboldogabb országának tartják, de a vonzereje nemcsak ebben rejlik, hanem az eszméletlen természeti örökségében is. A vulkánok mellett esőerdőkkel, csodálatos tengerpartokkal és különleges állatvilággal ismerkedhetnek az ide látogató turisták.


Forrás

Ajánlatok