accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Újra mehetnek turisták a világ legszebb szigetére!

utazomajom /

Fél éve adtunk hírt arról, hogy a világ egyik legszebb szigetének választott Boracay vakációra megy! A fülöp-szigeteki Boracay fehér homokos tengerpartjával nem csak az egyik legszebb, hanem a legkedveltebb sziget is a turisták körében. A népszerűségben nagy szerepe volt annak, hogy 2012-ben a Travel + Leisure, 2017-ben a Condé Nast Traveler megválasztotta a világ legszebb szigetének.

Arról, hogy miért szerintem is a világ legszebb szigete, korábban már hosszasan írtam. Hatalmas örömmel olvastam az új szabályozásokat, minden pontjával tökéletesen egyetértek, és őszintén remélem, hogy minél többen fogják átvenni a szabályozásokat.

Lássuk őket pontról pontra

1. Maximum 19.000 turista lehet egyszerre a szigeten. Hatalmas tömeg volt, nagyon jó szabályozás!
2. Csak az léphet be a szigetre, akinek előre lefoglalt szállása van. Így nem lesznek helyeik, akik zaklatnak szálláslehetőségekkel a parton.
3. 12.000 szobáról 6-9.000 közé csökkentették a hotelszobák számát.
4. Nem lehet dohányozni a teljes szigeten, csak a kijelölt zárt helyeken.
5. Nem lehet alkoholt inni, csak a megengedett zárt helyeken.
6. Hangos éjszakai partikat kitiltották a szigetről.
7. A búvárkodás felfüggesztésre került amíg a korallok újra erőre kapnak. Ezen dolgoznak a szakemberek.
8. Bizonytalan ideig felfüggesztették a vízi sportokat.
9. Tilos a parton enni. Így nem dobálják szét az emberek a hungarocell dobozokat és a műanyag evőeszközöket.
10. Tűzijátékozni csak este 9 óráig lehet.
11. A közvetlen parton nincs közvilágítás.
12. Tilos várakat építeni a homokból. A helyeik azzal keresték a pénzüket, hogy a nagyon aprószemű homokból installációkat készítettek, amire a turisták nevét felírták néhány dollárért és lehetett vele fotózkodni. Az egész part tele volt velük.


13. Ajándékboltokat kitiltják a partok közvetlen közeléből.
14. Nem lehet zaklatni a turistákat ajánlatokkal, szemüveg és szelfibot eladással, masszázzsal stb.
15. Kaszinókat kitiltják a szigetről.
16. Vízhálózatot teljesen megújították.17. Állatfarmokat kitiltották a szigetről.18. Az a hotel, aki nem kapcsolódik a központi szennyvíz és ivóvízhálózatra, nem nyithat ki újra. Ez volt az alapvető probléma. A hotelek illegálisan a tengerbe vezették a szennyvizet, ami ártott a víz minőségének és fertőzéseket okozott.
19. Megújították a teljes úthálózatot.
20. Kerékpársáv és zöld övezet kerül kialakításra.
21. Kitiltották a műanyagot a szigetről. Nincs pohár, szívószál, zacskó.
22. Csak elektromos autókat fognak engedélyezni, előreláthatólag 2020-tól.
23. Az internet sebességét 27 Mbps-ről 55-re emelik.
24. A repteret teljes egészében felújították és modernizálták.
25. A reptér és a sziget között siklót terveznek építeni. Jelenleg csak hajóval lehet megközelíteni a szigetet, ami szennyezi a környezetet.

Neked mi a véleményed? Egyetértesz a pontokkal?

Ajánlatok