accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Újrahasznosítás felsőfokon, avagy mit készíthetünk otthon?

utazomajom /

Mivel az újrahasznosítás egyre többeket érdekel, így jónak láttuk megismertetni mindenkivel azokat a dolgokat, amiket akár otthon is el lehet készíteni. Ennek a lényege, hogy semmi ne kerüljön a szemétbe, hiszen a legtöbb alapanyagot még sok dologra fel lehet használni anélkül, hogy azt kidobnánk. Aki szeret kísérletezni, annak garantáltan remek megoldás lehet egy-egy házilag készített dekoráció vagy használati cikk. Lássuk a lehetőségeket!

Újrahasznosítás bőrövből

Nem mindenki annyira kreatív, hogy azonnal ötlete támadjon egy-egy régebbi bútor, anyag, esetleg termék kapcsán. Ha inspirációra van szükség, akkor mindig az internethez fordulunk, hiszen számos oldalon találhatunk egyedibbnél egyedibb alkotásokat. Ilyen például a bőrövből készült varázslatos darabok, hiszen ezeket az amúgy alig használt kiegészítőket is rengeteg dologra fel lehet használni.

Készülhet például dizájnos biciklis táskatartó, így elmondhatjuk, hogy még sportoláshoz is magunkkal visszük az övünket. Emellett feldobhatjuk velük a kopott kerti székeket is, hiszen a szíjakat egymásba fűzve egy igazán egyedi kreációt hozhatunk létre.

A régi öveket azonban átszabhatjuk akár kerékpáros üvegtartóvá is, ami szintén egy rendkívül hasznos felhasználási módja az amúgy igencsak tartós anyagnak. A nyári piknik során, esetleg egy túrán rendkívül hasznos kiegészítő lehet ez a bizonyos szíjból készült tároló.

Vintage stílusú kerti bútorok

A régebbi stílus kedvelői számára bizony bőven akad lehetőség kreatívkodni. Amennyiben már van otthon egy Kulteributorok.hu oldalról származó kerti asztal, akkor érdemes beszerezni hozzá pár raklapot, amelyekből pillanatok alatt össze lehet dobni egy ágyat, egy fotelt, egy bútorszettet.

Az újrafelhasznált faanyag nagyon jól bírja az extrém időjárást, így tartós, időtálló és egyedi darabról beszélhetünk. Egy vintage kerti világítást pedig befőttesüvegből is elkészíthetünk, ami mehet is az asztalra, és már csupán az ételre, a kávéra, a finom borra van szükség, hogy élvezni lehessen a forró nyári napokat.

Csináld magad kerti fűszeres

Aki szeret növényekkel foglalkozni, enni, ízesíteni a különböző ételeket, azoknak biztosan tetszeni fog egy szintén raklapból összeállított kerti fűszeres. Mivel ezt bárhol el lehet helyezni az udvaron, így könnyedén kereshetünk neki olyan helyet, ahol bőven éri majd a kis növényeket fény és nap, így sokkal könnyebben tudnak növekedni.

Nagy előnye, hogy a magasban a kártevőkkel sem igazán kell számolni, így nagy a valószínűsége annak, hogy még a téli időszakra is lesz saját magunk által szárított fűszerünk a konyhában.

Remljük, hogy sikerült egy kicsit elgondolkodni azon, hogy a rég nem használt, garázsban porosodó bútorok kerüljenek felújításra, esetleg nem használt apróságokkal hozzunk létre valami újat és korszakalkotót. Nagyon hasznos alapanyag a raklap, amiből bútorszettet, de még fűszerest is könnyedén kreálni lehet.

Ajánlatok