accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Útmutató a megfelelő webtárhelycsomag kiválasztásához

utazomajom /

Aki weboldal létrehozását fontolgatja, az biztosan szembesült már azzal a ténnyel, hogy webtárhelycsomagot kell majd vásárolnia előbb vagy utóbb. A neten számtalan cég árusít ilyen csomagokat, s a választék nem csak e miatt bőséges. Egy cég ugyanis jellemzően több különböző igényt kiszolgáló webtárhelycsomagot is felkínál leendő ügyfelei számára.

A kérdés az, hogy melyik az ideális választás? Létezik egyáltalán ilyen? A következőkben ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszolni konkrét példák segítségével és bemutatjuk, hogy mik azok a kulcspontok, amikre oda kell figyelni a megrendelés során.

Eltérő igényekhez eltérő méretek

A webtárhely-szolgáltatást nyújtó vállalkozások általában legalább 3-4 csomagot állítanak össze, amelyek közül választani lehet. Az egyik hazai cég, az AB Plusz négy csomagot tett közzé, alap, medium, maxi és giga névvel illették őket.

Az alap csomag 2 GB SSD tárhelyet tartalmaz korlátlan addon domainnel a tárhelyen, továbbá a mysql adatbázis és az e-mail-címek száma kapcsán sincs megkötés. A csomaghoz magyar cpanel tárhelykezelő jár, amely grafikus felülettel rendelkezik és könnyű rajta a navigáció. Amit még kapsz az éves előfizetés díjáért cserébe, az az SSD RAID-10 ultra rendszer.

A felsoroltak mindegyik webtárhelycsomagnak részét képezik, minél nagyobb csomagot választasz, annál több tárhely jár hozzá. A mediumhoz 5 GB, a maxihoz 10 GB, míg a gigához 20 GB SSD tárhelyet kapsz. Ez már egy elég komoly weboldalhoz is megfelelő. Az alap csomagot leszámítva a többinél ingyenesen adják a .hu-s domaint is.

Hogyan lehet megrendelni egy csomagot?

A webtárhely csomagokat online tudod megrendelni. Ennek a menete nagyon hasonló, mintha online vásárolnál egy cipőt például, csak egy kicsit több adatot kell megadni.

Ha kiválasztottad, hogy melyik csomag felel meg leginkább a te igényeidnek, akkor a Megrendelem gombra kattintva megjelenik egy oldal, ahol be kell gépelned néhány kulcsfontosságú adatot. Dönthetsz úgy, hogy új domainnevet regisztrálsz vagy átregisztrálsz egy már létező domainnevet, de a már létezőt is használhatod. Bármelyik opciót is választod, mindenképpen meg kell adnod a www. tag után álló részt és azt is, hogy mi a domainvégződésed.

A domain elérhetőségének ellenőrzését követően kapsz egy kalkulációt arra vonatkozólag, hogy mennyi a domainregisztráció díja. Ezen a ponton még dönthetsz úgy, hogy hozzáadsz más domainvégződéseket is a kosaradhoz. A rendelés összesítés ellenőrzését követően már csak a fizetés van hátra. A számla kiegyenlítését követően meg is kapod a tárhely eléréséhez szükséges adathalmazt.

Ezekre jó, ha odafigyelsz

Bármilyen szolgáltatónál is választasz tárhelycsomagot, nézz utána, hogy milyen a support. Ideális esetben éjjel-nappal elérhető az ügyfélszolgálat, hiszen bármikor elakadhatsz.

Ma már vannak olyan szolgáltatók, amelyeknél a CMS telepítése egy kattintással elvégezhető. A különféle CMS rendszerek támogatása is fontos kérdés lehet, ha weboldalad Joomla, WordPress vagy Drupal alapra épül.

Ajánlatok