accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mallorca, Palma városa betiltja az Airbnb-t! Ez a helyes út?

lanymajom /

Palmán, Mallorca fővárosában, a magyarok által is kedvelt spanyol üdülővárosban betiltják a turisztikai célú lakáskiadást a helyi lakosok panaszaira tekintettel. Ezzel a döntéssel Palma lett az első spanyolországi város, ahol ilyen drasztikus módszerrel szabályozzák a turizmus mértékét.

2013 óta 40 %-kal drágultak a bérleti díjak Palmán, melynek elsődleges oka a rövid távú lakáskiadások népszerűsége, hiszen a turizmus felnyomta az árakat. 2015 és 2017 között megkétszereződött a turistáknak kiadott lakások száma a városban. A helyieknek viszont nemcsak az egekbe szökő bérleti díjakból lett elege, hanem a turisták minősíthetetlen viselkedéséből is.

A polgármester komolyan vette az ügyet és a lakosok védelmébe állt. A tiltás idén júliustól lép érvénybe, mely Antoni Noguera szerint akár egy követendő példa is lehet a tömegturizmusban szenvedő városok vezetőségének. A másik oldal szerint viszont rengeteg család megélhetése forog ezzel a lépéssel kockán, hiszen sokaknak új bevételi forrást kell majd találniuk. A lakástulajdonosok mellett az étterem- és üzletvezetők is aggódnak, hiszen a tiltással az ő forgalmuk is csökkenhet. Az egyelőre nem egyértelmű még, hogy csak a magánszemélyek által az internetes applikációkon és weboldalakon hirdetett lakásokat érinti-e a törvénykezés. A tilalom rendelkezik néhány kivétellel is, védett területeken, a repülőtér és ipari parkok közelében továbbra is folytatható a magánlakások rövid távú kiadása.

Témához kapcsolódó cikkeink:


Forrás

Ajánlatok