accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vár a holland piac az Amazonon

utazomajom /

Kinek ne lenne titkos vagy éppen nagyon is nyílt vágya, hogy sikeres és önálló legyen a munkájában, ragyogó sikereket érjen el az üzleti életben? Vannak, akik egy új munkában, egy új, önálló vállalkozásban találják meg a saját útjukat.

A sikernek egy másik lehetséges útja az online kereskedelem, amely valóságos virágkorát éli napjaink bizonytalan járványügyi intézkedései közepette. A világméretű koronavírus-járvány sokakat afelé indít el, akár kényszerűen, akár valamilyen lehetőséget meglátva, hogy átgondolják a dolgaikat, az életüket, a munkájukat.

A pszichológia azt mondja a krízisről, hogy habár az mindig egyfajta nehézséget, megküzdeni való helyzetet jelent, ugyanakkor éppen a nehézsége miatt a lehetőség, a növekedés is benne rejlik. A váltás tehát nem csak negatív irányú lehet, szerencsésen és okosan gondolkodva nemhogy nem hátrébb, hanem előrébb fogod találni magad, amikor a megfelelő új ösvényekre tévedsz.

Ha azon gondolkodsz, hogy Amazon üzletet nyiss, vagy már be is láttad ennek előnyeit, s a nyitáson már bőven túllépve, éppen új piacok felé való nyitáson töröd a fejedet, biztosan örömmel olvasnád majd Szőke Balázs, az Amazon wholesale szakértőjének tanácsait.

Új víz, ha új vizekre eveznél: az Amazon Netherlands

2020-ban az Amazon duplázott Hollandiában, ez azt jelenti, hogy az összes online felhasználó 45%-át sikerült elérnie. Ez 7,3 millió embert jelent!

Ahhoz, hogy megfelelően léphess egy új piacon, tudnod kell, hogy azon belül melyik területek telítettek már. Milyen termékeket árusítva kerülnél olyan erős versenyhelyzetbe, amelyet jobb lenne inkább elkerülnöd, s viszont. Hiszen a cél az lenne, hogy előnyösen pozicionálj, amikor új vizekre evezel. Ehhez pedig érdemes lesz tudnod, hogy mi legyen közben a táskádban, vagyis a kínálatodban.

Miközben feltérképezed a lehetséges versenytársaidat, rengeteget tanulhatsz is, ha tudod, mire érdemes figyelned. Megtanulhatod az árképzés megfelelő módját, fontos információkat szerezhetsz a holland vásárlók szokásairól és elvárásairól, valamint az áruk visszatérítési irányelveiről.

Más ország, más szabályok és más szokások

Szintén fontos szem előtt tartanod, hogy az egyes országok irányelvei, jogszabályai és törvényei rengeteg dologban eltérhetnek, sőt, akár jókora meglepetéseket is okozhatnak. Amennyiben szeretnéd elkerülni a kellemetlen meglepetéseket, mielőtt bármit elhatároznál, s főleg, mielőtt bármibe konkrétan bele is vágnád a fejszédet, ne felejts el tájékozódni.

A rövid szállítási határidőt vedd komolyan, hiszen ez az egyik sarkalatos elvárása a holland felhasználóknak. Számíts arra, hogy bankkártyája nem lesz mindenkinek, ugyanis a lakosság nagyjából fele rendelkezik csak vele. Ehelyett egy alkalmazást használnak, amely lehetővé teszi számukra a rendkívül egyszerű utalást. Vedd figyelembe a vásárlók érdeklődését, elvárásait és igényeit, legyen szó a termékek mivoltáról vagy a fizetés módjáról!

Ajánlatok