accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vezércsel tematikájú szobát nyitott egy hotel

Katya /

A tavaly télen bemutatott Vezércsel letarolta a Netflixet Beth Harmon, a hányatatott sorsú, de rendkívüli fiatal sakkozó története, melynek hatására rengetegen kaptak kedved a sakkhoz. A sztori egy 1983-as Walter Tevis könyvön alapul, aki egy ideig Kentuckyban élt és a sorozat egy jelentős része is Lexingtonban játszódik. Innen jött az inspiráció, hogy megalkossák a Beth Harmon-szobát, de a városban külön Vezércsel ihlette túrákat is szerveznek.

A kezdeményezés mögött egy helyi turisztikai cég, a VisitLEX áll, akik egy kreatív ügynökséggel és egy belsőépítésszel összefogva megalkották a lexingtoni 21c Musem Hotel új szobáját. A Beth Harmon után elnevezett The Harmon Room vintage berendezésével olyan, mint egy időkapszula a 60-as évek Amerikájából.

Kép forrása: a 21c Museum Hotel weboldala

A korhű berendezések magángyűjtőktől és egy helyi antik boltból származnak, a tapéta mintája pedig teljesen egyedi, direkt erre a célra tervezték. A vendégek a sorozatban látható Lex Liquors vászontáska másolatát ajándékba kapják, a szobában pedig Chess Review magazin és ritka sakk könyvek is megtalálhatók.

Persze nem maradhatott ki a Harmon Room felszereléséből a sakktábla sem. A szoba legkülönlegesebb dekorációja azonban minden bizonnyal a plafonról lelógó, hatalmas sakkfigurák. A történet szerint ugyanis a hősnő gyakran játszott úgy fejben, hogy a plafonra képzelte a sakktáblát.

A hotel szobán túl a rajongók egy Vezércsel-túrára is benevezhetnek, ahol azokat a helyszíneket és nevezetességeket látogatják meg, amelyek a sorozatban is feltűntek.

Forrás: Lonely Planet

Ajánlatok