accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek a világ legnépszerűbb múzeumai! Te hányban jártál már?

lanymajom /

Ezek azok a múzeumok, melyekért megéri ellátogatni újra és újra ugyanabba a városba, hiszen mindig tudnak valami különlegeset mutatni. Emberek millióinak szerepelnek a bakancslistáján ezek az ikonikus nevezetességek. Te melyikben jártál már?

1. Louvre, Párizs

A Louvre Párizs legnagyobb és a világ leglátogatottabb múzeuma, ahol az európai képzőművészetek gyűjteménye mellett egyiptomi, iszlám, keleti, görög, római és etruszk emlékek is megtekinthetőek. Itt található Leonardo da Vinci legismertebb festménye, a Mona Lisa.

2. Kínai Nemzeti Múzeum, Peking

A Kínai Nemzeti Múzeum Kína történelmét és művészeteit ismerteti a látogatókkal egészen 1,7 millió évre visszatekintve. Több mint 1 millió tárgy van itt kiállítva, melyek többsége különlegességnek és ritkaságnak számít.

3. Nemzeti Légi és Űrmúzeum, Washington D.C.

A Nemzeti Légi és Űrmúzeum az Amerikai Egyesült Államok leglátogatottabb múzeuma, ahol az amerikai űrkutatás- és repülés történetébe kaphatunk betekintést. Itt van kiállítva a világ első repülőgépe, amit a Wright fivérek terveztek, de az Apollo-11 program Holdra szállásakor használt űrhajó is megtekinthető.

4. Metropolitan Művészeti Múzeum, New York

A new yorki MET állandó gyűjteménye több mint kétmillió kiállítási tárgyat tartalmaz 17 múzeumi részlegbe rendezve. Az ide látogatók megismerhetik az amerikai- és az európai iparművészeteket, de van hangszergyűjtemény és ázsiai-, egyiptomi és dél-amerikai művészeti kiállítás is.

5. Vatikáni Múzeum, Vatikán

A Vatikáni Múzeum gyűjteménye az egyik legfontosabb és legnagyobb a világon, ahol az ókori közel-keleti, a görög, a római, az etruszk, a kora keresztény, a középkori és a reneszánsz kor legismertebb műalkotásait láthatjuk. Legismertebb része a Sixtus-kápolna, ahol Michelangelo mennyezetfreskóját tekinthetjük meg, ami a világ egyik legismertebb alkotása.

6. Tudomány és Technológia Múzeum, Sanghaj

A sanghaji Tudomány és Technológia Múzeum a múltba és a jövőbe is tekint. Megnézhetjük hogyan zongoráznak majd a robotok, megismerkedhetünk a kínai találmányokkal, de különleges moziélményben is részünk lehet.

7. Természettudományi Múzeum, Washington D.C.

Ez a világ leglátogatottabb természettudományi múzeuma, mely összesen 140.000 m2-en terül el, melyből 30.200 m2-t foglal el az állandó kiállítás. A múzeum gyűjteménye különböző kövületekből, ásványokból, kövekből, meteoritokból, emberi-, állati- és növényi maradványokból áll.

8. British Museum, London

A londoni British Museum egyike a világ legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumainak. A 13 millió tárgyból álló gyűjteményei a kezdetektől a jelenkorig mutatják be az emberi kultúra történetét.

9. Tate Modern, London

A Tate Modern a világ egyik legnagyobb kortárs- és modern művészetekkel foglalkozó múzeuma. A kiállítás egy régi olajtüzelésű erőmű épületében kapott helyet. Az erőmű rendkívül magas főépülete, ahol eredetileg a turbinák voltak, kiválóan alkalmas a gyakran nem kis méretű modern műtárgyak bemutatására.

10. Nemzeti Galéria, Washington D.C.

A washingtoni Nemzeti Galéria gyűjteménye több ezer festményt, rajzot, szobrot tartalmaz, melyek a nyugati művészetek alakulását mutatja be a középkortól napjainkig.


Forrás

Ajánlatok