accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Katasztrófa: Víz alatt az olaszországi Velence

utazomajom /

Két idős ember életét vesztette az olaszországi Velence városában, amelyet szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések nyomán.

Velencében továbbra is esik az eső, az erős szél miatt a tengervíz beáramlik a városba, a víz elárasztotta a híres Szent Márk teret is. A Szent Márk-székesegyházban a vízszint az éjszaka meghaladta az egyméteres magasságot. Az olasz kulturális miniszter válságstábot küldött Velencébe.

A közintézmények közül az óvodák és az iskolák is zárva tartanak a mai napon. Habár reggelre 120 cm alá süllyedt a vízszint, délelőttre újabb tetőzést várnak, közel másfél méteres vízálással. A városban kísérteties a hangulat a víz emelkedését jelző szirénák zaja miatt. A sziget több pontján derékig ér a dagálytól megduzzadt tengervíz.
Velence kedd óta van víz alatt, amikor is történelmi rekordnak számító 187 centiméteres magasságon tetőzött a víz.

Ha az elkövetkezendő napokban van foglalásod a helyszínre, mindenképp tájékozódj indulás előtt a körülményekről és vedd fel a kapcsolatot a szállásoddal.

Sajnos a katasztrófa emberáldozatokat is követelt. A teljesen elöntött Pellestrina szigetén két idős ember vesztette életét. Egyikük a lakóházából próbálta kiszivattyúzni a vizet, amikor áramcsapás érte.

A velencei Ca’Foscari palotában tűz ütött ki a víz okozta rövidzárlat miatt. Több velencei szállodát is víz öntött el az alsóbb szinteken. Az üzletek is víz alatt vannak, a gondolákat a szél elsodorta. A szél egy motoros csónakot is a szigetek rakpartjára vetett ki. A tűzoltók egész éjszaka dolgoztak.

A város polgármestere szerdára a legmagasabb fokozatú készültséget rendelte el. A turisták közül sokan a cipőjükre zsákot húzva, csomagjaikkal a kezükben próbálják elhagyni az elöntött részeket.

Forrás: MTI

Ajánlatok