accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Zimankóban is két keréken

utazomajom /

Ma már nem csodálkozik szinte senki azon, hogy bizony a téli zimankós napokon is számos kerékpárost látni az utakon. Persze nekik is, mint a közlekedés összes többi résztvevőjének – gyalogosoknak, motorosoknak – sokkal nagyobb körültekintéssel és alapos felkészültséggel kell nekivágniuk a megszokottól erősen eltérő utaknak.

Mindenki számára sokkal csúszósabb minden. Ez bizony alaposan próbára teheti nemcsak a biciklist, hanem magát a biciklit is. Alapvető, hogy mindig meg kell tudni állni, hogy a sérüléseket el lehessen kerülni.

Gondozd, kezeld és ápold megfelelően!

A Bicajozz.hu kerékpár ápolását segítő oldalán olyan minőségi termékeket találsz, amelyekkel könnyedén elvégezheted a kerékpárod téli felkészítését, valamint a mindennapos tisztítását és ápolását. Ezekkel a nem kívánt sérüléseket nagy valószínűséggel sokáig elkerülheted és nagy eséllyel biztosítod azt is, hogy jó hosszú ideig hű társad legyen a bicajod.

Persze a közlekedési rutinodon sem árt pár dolgot módosítani. Mivel jelentősen megnövekszik a féktávolság, sokkal nagyobb követési távolságot érdemes tartanod. Ezzel elkerülheted az ütközéseket. A tempódat is érdemes az útviszonyoknak megfelelően alakítanod. A csúszásveszély miatt a fékezés és a kanyarodás veszélyesebb manőver. Pont, mint a többi közlekedő számára.

Hogy élvezetes maradjon a bringázás, ha esik, ha fúj

Ugyanúgy, mint az autók esetében, sokkal jobb, ha téli tappancsokra cseréled a külső gumijaidat már rögtön a hidegebb és nedvesebb időszak beköszöntekor. A bordázott formájúakkal sokkal nagyobb eséllyel védheted ki a megcsúszásból eredő kellemetlen sérüléseket. Olyan ez, mint a jó csizmatalp.

Ám a szöges gumit csak jégen használd! A csúszós napokon rettenetesen fontos, hogy elkerüld a fékezést a villamos- vagy vasúti síneken, illetve vasból készült alapokon, mert ezek rettenetesen csúszósak. Garantált ott az elesés, ha nem jön ki jól ott a lépés.

A jó hosszú sárhányók és a sárvédők a te barátaid, mert nem csupán téged és a ruházatodat védelmezik, hanem magát a biciklidet is. Azt persze minden téli használat után érdemes alaposan megtisztítanod és sokkal gyakrabban olajoznod a láncot is. Ugyan ma már nem sok sót használnak csúszásmentesítésre, így az acélelemek nincsenek veszélyben, ám az alumíniumelemek még igen.

Elővigyázatosan és jól felkészülten

Mindig légy résen, mert a jeges és havas utakon rejtve maradnak a lyukak és a kellemetlen kátyúk is. A defekt orvoslására éppen emiatt is szerelkezz fel a megfelelő eszközökkel, ezek főleg a téli időszakban alapvető tartozékaid legyenek.

Éppen ennyire fontos az is, hogy a megfelelő téli bicajosruházatot viseld, amellyel biztonságos és élvezetes lesz a tekerés még a legnagyobb hidegben is. Sokat segít a megfelelő aláöltözet és a réteges öltözködés. Ha alaposan felkészülsz és körültekintően hajtasz, akkor a téli tekerés is igazán élvezetes és biztonságos lesz számodra és mindenki másnak is.

Ajánlatok