accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Zökkenj ki a monoton hétköznapokból! Utazz el hétvégére egy másik városba!

utazomajom /

Ha szeretnél hétvégén kitörni a szürke mindennapok unalmas menetéből, utazz el és nézz meg egy csodás várost, ami számodra vonzó! Autóval, vonattal vagy busszal elérhetsz néhány közeli nagyvárost, amelyek mind nagyon izgalmasak, de ha repülőre szállsz, akár távolabbi országokban is gondolkodhatsz.

Egy szuper hétvége Európában szinte bárhol elérhető közvetlen járattal, az utazás pedig nem vesz igénybe több időt, mintha a szárazföldön mennél egy közelebbi helyszínre. Most nézzünk meg néhány olyan várost, ahova érdemes kiutazni egy hosszú hétvégére is, mert számtalan érdekes látnivalót és programot tartogat!

Erdély szíve

Ha igazán autentikus élményre vágysz, Erdély tökéletes terep ehhez. Marosvásárhely Budapesttől mindössze 50 perc repülőútra található, úgyhogy könnyedén kivitelezhető, marad bőven idő a város felfedezésére is.

Gondolj csak bele, ennyi idő alatt a főváros két egymástól távol eső pontjára sem jutsz el tömegközlekedéssel vagy autóval sem. Marosvásáhely pedig számtalan varázslatos pillanatot fog tartogatni számodra, mert ez Erdély talán legszebb városa.

Szállást is könnyen találhatsz, ráadásul az erdélyi vendégszeretet nagyon híres, úgyhogy kényeztető hétvégében lesz részed. Gyönyörű épületeket tekinthetsz meg a városban, a Fő tér is csodaszép, de az állatkertet sem szabad kihagyni. Marosvásárhelyről indulnak egynapos kirándulások is, ha további felfedezéseket is tennél a környéken.

Amikor az út Rómába vezet

Róma az örök város, amit egyszer legalább látni kell mindenkinek. Repülővel egyszerűen eljuthatsz, de ha nem szeretnél a magasból érkezni, éjszakai vonatozással is elérheted a várost. Tavasszal és ősszel kevesebb a turista, úgyhogy ha nem bírod a zsúfoltságot, célszerűbb ekkor útnak indulni.

Lenyűgöző építészeti és történelmi emlékeket, ikonikus helyszíneket, templomokat, híres látványosságokat találsz az olasz fővárosban. Felsorolni is nehéz lenne a sok érdekességet, amelyek közül nehéz kiemelni bármelyiket is, hiszen annyira csodás mindegyik.

Azonban azt se felejtsd el, hogy a történelem és a művészetek mellett az ellenállhatatlan olasz konyha fenséges ételeit is meg kell kóstolnod. Nem is beszélve a kávézásról, amelynek komoly kultúrája van Olaszországban.

Tervezd meg a hétvégi utazásodat!

Amikor úti célt választasz a hétvégi kiruccanáshoz, gondold át, hogy milyen élményekre vágysz! Kulturális programokon szeretnél részt venni, vagy csak megismerkednél a helyi nevezetességekkel? Pihenés az elsőrendű szempont, vagy minden percet aktívan szeretnél tölteni?

Bizonyos helyeket adott időszakokban célszerű felkeresni. Van, ahol csodás adventi vásár vár, máshol pedig kiváló színházi előadáson tehetsz látogatást. Van olyan is, ahova főleg nyáron javasolt ellátogatni, de némely helyszín már túlságosan sok emberrel van tele ekkorra, ezeket talán érdemesebb tavasszal vagy ősszel felkeresni.

Vágj bele a hétvégi kalandozásba, hogy újult erővel induljon a következő hét!

Ajánlatok