accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Zöld ufót láttak Mezőkövesden, a Zsóry-fürdőben! + NYEREMÉNYJÁTÉK!

utazomajom /

Zöld ufó, kék anakonda és rózsaszín varázsalagút. Nem, ezek nem egy gyerekmese szereplői, hanem a nemrég nyílt új csúszdapark elemei Mezőkövesden, a Zsóry-fürdőben.

Aki eddig csak a kénes gyógyvizéről ismerte Mezőkövesdet, ideje, hogy haladjon a korral, ugyanis Matyóföld szívében 11 hektáron 22 fedett és szabadtéri medence, valamint 728 méternyi új csúszda vár minket idén nyáron. Adrenalinfüggők előnyben!

Csúszdapark és matyó hímzés

Nagy dobásra vagy inkább csúszásra készül a Zsóry-fürdő, 2018. nyarán ugyanis egy izgalmas csúszdapark nyitott meg a területén. 

Az ötféle csúszdán -amelyek díszítése a matyó hímzés színvilágát tükrözi- egyidejűleg 8 pálya használható. A kék anakonda és a zöld ufó testcsúszdákon zárt csőben több éles kanyar után érhetjük el a napfényt. A rózsaszín varázsalagútban 1 és 2 fős csúszógumival is élvezhetők a hang- és fényeffektek, míg a sárga ingacsúszda csak a legbátrabbaknak ajánlott. Szintén nehéz pályának számít a 77 méter hosszú versenycsúszda, amely nevéből adódóan mind közül a leggyorsabb. A négypályás kialakítás lehetővé teszi, hogy egyszerre indulva egy négy fős társaság ne csak az idővel, hanem egymással is versenyezzen.

Tériszonnyal küszködők készüljenek fel, mert a látványos indítótorony legfelső szintje 13.6 méter magas, innen lecsúszni felér egy bátorságpróbával. Persze ha valaki nem vágyik a felhők közé, a 10.9 méteres középső szintről vagy a 8.2 méteres alsó szintről is nyugodtan indulhat ?

Rossz idő esetén: élményfürdő és uszoda

Esős napokon sem kell otthon maradni, a fedett élményfürdőt a család minden tagja imádni fogja! Itt egész évben lehet lubickolni a sodró folyosóban, a hullámmedencében vagy a csésze alakú pezsgőmedencében, sőt a csúszdákról sem kell lemondani rossz időben: a családi csúszda, a Zsóry kígyó és a Sárga gyík is remek szórakozást ígér.

Ha valaki az élmények helyett inkább sportolna, a feszített víztükrű úszómedencében tudja róni a hosszakat. A relaxációról és méregtelenítésről a wellness részleg gondoskodik, amelynek területén a hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aromakabin és sókabin található. Szaunázás után pedig irány a jégkút és a merülőmedence!

Gyógyfürdő

Aki legalább egyszer az életében járt Mezőkövesden, soha nem felejti el a jellegzetes, kénes illatot, amit a magas szulfidkén-tartalmú hévíz áraszt. Ásványi anyagban nincs hiány Mezőkövesd alatt, az itt fakadó 60°C-os gyógyvíz kéntartalma Magyarország összes gyógyvize közül a legmagasabb. Nem csoda, hogy Európa több országából, sőt más kontinensekről is érkeznek ide vendégek, hogy részesüljenek a földalatti kincsünk gyógyító erejében. A jó hír, hogy nekünk, magyaroknak csak egy karnyújtásnyira van ez a természeti csoda! A Zsóry-fürdő vize alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, ortopédiai műtétek kezelésére, javítja az anyagcserét és fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Mivel a meleg gyógyvízben csak meghatározott ideig lehet tartózkodni, érdemes a szabadtéri fürdőzést a strandrészlegen folytatni. A strandfürdő a kisgyerekes családok kedvence, hiszen a központi ikermedence, kör- és hullámmedence mellett a legkisebbek az 50 cm mély gyermekmedencében tudnak pancsolni.

Látnivalók a közelben

Mezőkövesden és környékén kizárt, hogy bárki is unatkozzon! A városban járva kihagyhatatlan és az ország egyedülálló nevezetessége a Matyó Múzeum, ahol megismerkedhetünk a híres matyó népviselettel és szokásokkal (2012 óta UNESCO-Világörökség) és benézhetünk egykori házukba is.

A Hadas városrész kanyargós kis utcáiban további jellegzetes tájházakat, alkotóházakat lehet megtekinteni, a meszelt falú, nádtetős parasztházakkal akár 200 évet is visszautazhatunk az időben. Mindenképp érdemes felkeresni a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Mezőgazdasági Gépmúzeumot és a Takács István Gyűjteményt is. Mezőkövesden egy jó kirándulásért sem kell a szomszédba menni, hiszen míg a Bükkalja remek túraútvonalakat kínál, a vidék borospincéi gondoskodnak a megfáradt vándorokról.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt élményfürdő használattal a Zsóry-fürdőbe, valamint 2 éjszakás pihenést a fürdő területével közvetlen összeköttetésben álló Pandora Zsóry Apartmanokba!

Kérdések

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok