accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 hegyvidéki falu, amely ősszel is kirándulásra csábít!

utazomajom /

Ha a városlátogatásokat meguntátok, de az őszi erdei túrák mellett egy kis civilizációra is vágytok, Magyarország hegyvidéki falvait érdemes célba venni! Hangulatos és hagyományőrző települések várják, hogy meglátogassuk és felfedezzük őket. Sőt, ha  ezeken a helyeken szívesen eltöltenétek 1-2 éjszakát, arra is van javaslatunk.

Noszvaj

A Bükk déli kapujában, Egertől 10 km-re fekszik ez a mesebeli falu, Noszvaj, ahol kristálytiszta levegő, vendégszerető helyiek és hagyományőrző programok várják a látogatókat. Noszvaj főutcáján érdemes végig sétálni (és nem csak autóval átsuhanni), hiszen itt megelevenedik a történelem! A település arculatához éppúgy hozzátartozik a fehérre meszelt, tágas udvarral rendelkező gazdaház, ahogy az elegáns, unikornisok által őrzött De La Motte-kastély is. Találunk itt különleges barlang-és pincelakásokat, amelyek a XIX. század elejétől alakulhattak ki a könnyen megmunkálható riolittufában, akit pedig inkább a gasztronómia vonz a földrajz és történelem helyett, a Thummerer Pincében tud időpontot foglalni egy remek borkóstolóra. A séta során ne lepődjetek meg, ha a kerítéseken ilyen feliratokat láttok: házi szilva-, csipke-, kökény-, som- vagy meggylekvár eladó… A lekvár főzésnek nagy hagyománya van Noszvajon, a helyi szilvalekvár megkóstolása egyenesen kötelező!

TIPP: Idegenvezetővel kísért, vezetett játékos „élményfalusétára” is van lehetőség Noszvajon, ehhez előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Noszvaji szállások, ahol OTP SZÉP-kártyával is tudsz fizetni:

Palkonya

A Baranya megyei pincesoroknak alig akad párja, a villányi, a villánykövesdi és a palkonyai pincesor is megér 1-1 kirándulást. A Villányi-hegység északkeleti végén elhelyezkedő Palkonya hangulatos, egyutcás falu, amely ma is hűen őrzi a XVIII. században betelepített német szőlőművesek kultúráját és építészetét. Palkonyán járva megkerülhetetlen látnivaló az 53 présházból álló pincesor, amely gyakran ad otthont boros rendezvényeknek (pl. Pünkösdi Nyitott Pincék) és egyéb gasztroprogramoknak is. A pincesort elhagyva, a falu határában érdemes felsétálni a „Weingarten” szőlőhegyre, ahol a pazar kilátás mellett a romantikus hangulatú Szent Bertalan-kápolna fogadja az érdeklődőket.

TIPP: Minden év novemberében, Márton nap idején rendezik az újbor ünnepét, amelyet lampionos felvonulás kísér.

Szállások Palkonyán, ahol OTP SZÉP-kártyával is tudsz fizetni:

Bakonybél

A Bakony legmagasabb hegyének, a 709 méteres Kőris-hegynek a közelében fekszik Bakonybél, amelynek története összefonódott az István király által alapított Szent Mauríciusz bencés monostoréval. A településen található Magyarország egyik komplex csillagászati ismeretterjesztő centruma, a Pannon Csillaga, míg a kirándulóhelyek közül a bakonyi „Gyilkos-tó”, vagyis a Hubertlaki-tó kínál izgalmakat. Bakonybél határában, egy kis tó partján áll a Szentkút-kápolna, amely a remeteként itt élő Szent Gellértnek állít emléket. Fotósoknak ajánlott (és hálás) téma!

Szállások Bakonybélen, ahol OTP SZÉP-kártyával is tudsz fizetni:

Forrás: dozo.hu – Dorci és Zoo

Velem

A Kőszegi-hegység lábánál, Kőszegtől 8 km-re fekszik ez az elbűvölő település, Velem, amely sokáig az Országos Kéktúra egyik végpontjaként volt ismert. A határmenti faluban napjainkban az évente megrendezett gesztenyeünnep (idén október 13-14.) vonzza a legtöbb látogatót, a kétnapos gasztronómiai fesztivált kulturális programok és kézművesek vására színesíti.  Aki megunta a sült gesztenye illatát (ami persze lehetetlen, de ki tudja…), húzzon túrabakancsot és mássza meg a Szent Vid-hegyet. Az 589 méter magas hegyen a Szent Vid-kápolna és a színes őszi erdő fogadja a megfáradt turistákat.

Szállások Velemen, ahol OTP SZÉP-kártyával is tudsz fizetni:

Mátraszentimre

Kis hegyi falvak összevonásából jött létre Mátraszentimre, ahol nyáron túrázni, télen pedig síelni is lehet. A látnivalók között érdemes megnézni a Szlovák Tájházat és az Ásványtani Múzeumot, aki pedig inkább kirándulna és az őszi Mátrában gyönyörködne, szintén talál magának lehetőséget. Magyarország 3. legmagasabb hegycsúcsára, a 964 méter magas Galya-tetőre kötelező felmenni, a Galya-kilátóból ugyanis lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Sőt, tiszta időben a Mecsekig, illetve a Magas-Tátráig is ellátni.

Szállások Mátraszentimrén, ahol OTP SZÉP-kártyával is tudsz fizetni:

A Kőszegi-hegységtől a Mátráig, a Bakonytól a Bükkig számos falu és még több kirándulóhely vár ősszel. Neked melyik lesz a következő úti célod?

Az OTP SZÉP-kártyával több mint 33.000 elfogadóhelyen fizethetsz akár a fenti településeken  és egyéb szolgáltatóknál is. Figyelem! Ha Te is SZÉP-kártya tulajdonos vagy, figyeld a postaládád vagy az email postafiókod, hiszen az ősz folyamán meg kell kapnod a szerződésed. Ha az átvétel nem történik meg, 2019. január 5. után a OTP SZÉP-kártyádra nem érkezik új munkáltatói feltöltés. Részletekért keresd az OTP SZÉP-kártya hivatalos honlapját, az otpmindennap.hu-t.

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok