accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezekbe az országokba utazz 2018-ban

lanymajom /

Nem tudod melyik országba utazz el idén? A Lonely Planet, a világ legnagyobb útikönyv kiadója összeállított egy listát a 2018-as év legjobb utazási célpontjairól, amelyben megnevezték a legérdekesebb országokat is.

1. Chile

A dél-amerikai ország idén ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját, de nem csak ez az egyetlen ok, amiért megéri ilyen messzire elutazni. Chile az egyik legváltozatosabb ország a világon; keleten az Andok hegyei, nyugaton a Csendes-óceán gyönyörű partszakaszai, északon az Atacama-sivatag, délen pedig a lélegzetelállító Patagónia hegyei és gleccserei várják a túrázókat.

2. Dél-Korea

Dél-Korea nemrég rendezte meg a 2018-as téli olimpiát, amire rengeteg új beruházás készült el az elmúlt időszakban. Egy modern ázsiai országot tapasztalhatunk meg, ahol a tradíciók és a hagyományok is jelen vannak a mindennapokban, továbbá mesés természeti értékekre is bukkanhatunk. Dél-Korea az év szinte bármely szakaszában jó választás, hiszen mind a négy évszak csodás.

3. Portugália

Portugália az egyik legjobb ár-érték arányú ország Európában. Magyarországról már Portóba, Lisszabonba és Faróba is utazhatunk közvetlen járattal, így az eljutás is egyszerű. Fantasztikus történelmi városok, elképesztő tengerpartok, kedves emberek, finom ételek és kedvező árak jellemzőek. Ha egzotikumra vágysz, akkor látogass el az Azori-szigetekre is.

Tipp: 2018 legjobb vízparti nyaralóhelyei Európában

4. Dzsibuti

A Vörös-tenger partján fekvő kelet-afrikai országban különleges természeti jelenségeknek lehetünk szemtanúi. Megnézhetjük az Assal-tavat, aminek még a Holt-tengernél is magasabb a sótartalma, vagy már nem működő vulkánokat, geotermikus melegvízű forrásokat, bazalt fennsíkot és a bámulatos kanyonokat is.

5. Új-Zéland

Új-Zéland elsődlegesen szintén a természeti értékei miatt vonzza a turistákat. Rengeteg jól kiépített túraútvonal közül választhatunk, a közbiztonság az egyik legjobb a világon, az emberek nyitottak és vendégszeretőek, és még különleges állatokat is megfigyelhetünk. További érdekességekért az országról kattints ide.

6. Málta

2018 jaunárjától Málta fővárosa, Valletta Európa kulturális fővárosa lett. Valletta egyébként Európa legkisebb fővárosa, de a méret senkit se befolyásoljon az utazási célpont kiválasztásában, hiszen rengeteg a látnivaló és a város az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A szigetországban kulturális programlehetőségeket és kiváló nyaralóhelyeket is találunk. A legjobb látnivalókért kattints ide.

Tipp: Ezek 2018 legérdekesebb városai

7. Grúzia

Ha egy kicsit kalandosabb, de még megfizetheő utazásra vágysz, akkor Grúzia a tökéletes választás. A kaukázusi országot még nem érte el a tömegturizmus, viszont több mint 1000 éves templomok, káprázatos természeti látnivalók, a világ legvendégszeretőbb emberei, finom ételek és az alacsony árak miatt mindenképpen megéri ellátogatni.

8. Mauritius

Mauritiusról mindenkinek a gyönyörű fehér homokos tengerpartok jutnak eszébe. Az Indiai-óceánban található apró sziget viszont nem csak a képeslapba illő partjairól híres, hanem ide érkezve tökéletes túrázási lehetőségeket, pompás hegyeket és kiváló klímát tapasztalhatunk meg. Mauritiuson készült csodás képekért kattints ide.

mauritius

9. Kína

A világ legnépesebb országa hatalmas területen fekszik, rengeteg történelmi és természeti látnivalóval, illetve fejlett, modern városokkal. Peking, a Nagy Fal, Shanghai, Xian, Guilin cseppkőbarlangjai, a Tianmen Nemzeti Park, a kőerdő és a pandák, csak hogy párat említsünk a számtalan programlehetőség közül.

shanghai tower

Tipp: 2018 feltörekvő utazási célpontjai

10. Dél-afrikai Köztársaság

A természet és az állatok iránt érdeklődőknek nagyszerű célpont, hiszen befizethetünk egy szafarira, ahol például zebrát, zsiráfot, oroszlánt, gepárdot, elefántot, impalát vagy vízilovat is láthatunk, a tengerparton pedig még pingvineket is megfigyelhetünk, de akár bálnalesre is indulhatunk. Az állatok mellett persze a természet is magával ragadó.


Forrás: https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/countries

Ajánlatok