accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 látnivaló Rómában, térképpel!

lanymajom /

Az európai civilizáció egyik legjelentősebb forrása, a 2500 éves történelemre visszatekintő Róma nem hiába lett manapság a világ egyik, illetve Olaszország leglátogatottabb városa. Az örök város ókori romjai között sétálva szinte megelevenedik a történelem, mellyel a legtöbben csak az iskolapadban találkozhattunk. Az olasz fővárosban tett kirándulásom alatt számomra hihetetlen és egy kicsit felfoghatatlan élményt is jelentett, hogy azok a színterek, melyekkel eddig csak a történelemkönyvekben találkoztam, most itt hevernek előttem. Kétség kívül állíthatjuk, hogy Róma az utazók Mekkája, hiszen a város nem csak a történelem, hanem a kultúra, a művészetek, a vallás, az építészet, a divat és a gasztronómia fontos központja. Ha a te utad is Rómába vezet, akkor az alábbi lista segítségül lehet a tervezésben, hiszen magában foglalja a legmeghatározóbb látnivalókat.

1. Colosseum

Róma egyik legfontosabb jelképe, a káprázatos és hatalmas méreteket öltött mérnöki csoda, a Colosseum, mely az ókorban gladiátor- és állatviadalok helyszínéül szolgált. Elképesztő belegondolni is, hogy a 188 méter hosszú és 156 méter széles, 4 szintes amfiteátrum felépítésére 10 év elegendő volt abban a korban.

2. Forum Romanum

A Forum Romanum az antik Róma központja, az állami- és kereskedelmi élet színtere volt. Habár a romokon ma már meglátszik az idő múlása, de a rekonstrukciós rajzoknak köszönhetően csak a fantáziánkra van bízva, hogy elképzeljük milyen lehetett itt sétálni a császárok ideje alatt.

3. Vatikán

Vatikánról nekem a legek jutnak az eszembe. A világ legkisebb állama, a világ legnagyobb temploma, a Szent Péter-bazilika otthona és a világ leghíresebb festményeinek helyszíne, továbbá a katolikus egyház központja. Érdekességként, ha képeslapot küldenél haza a barátoknak, rokonoknak, akkor azt érdemes innen feladni, hiszen a Vatikánnak saját postája van, ami nem csak gyorsabb, de megbízhatóbb is az olasz postánál. Tipp, a Vatikáni Múzeumba a belépőt érdemes előre, online megvásárolni, mivel a bejárat előtt kilométeres sorok szoktak állni.

4. Trevi-kút

A gyönyörű, romantikus, barokk szökőkút a turisták egyik kedvenc látványossága. Vannak, akik hosszú percekig képesek várakozni, hogy egy olyan kép készülhessen róluk, háttérben a Trevi-kúttal, melybe senki sem lógott bele. A monda szerint, aki a kútba bedob egy pénzérmét, az még vissza fog térni a városba.

5. Pantheon

A Pantheont eredetileg a római istenek tiszteletére építették, később viszont keresztény templommá avatták, továbbá itt nyugszik két olasz király, II. Viktor Emánuel és I. Umbertó is. Manapság a Pantheon az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori építmény.

6. Spanyol-lépcső

A Spanyol-lépcső egy francia diplomata támogatásával épült meg, hogy összekösse a francia király pártfogása alatt állt Trinità dei Monti templomot a Spanyol térrel. Nevét a mellette lévő térről kapta, mivel egykoron a közelben állt a spanyol nagykövetség. A spanyol-lépcső a 138 lépcsőfokával ma Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője.

7. Piazza Navona

A Piazza Navona a három pazar szökőkútjával, középen a világ négy jelentős folyóját ábrázoló Négy folyó szökőkúttal Róma egyik legcsodálatosabb barokk tere. A tér helyén az ókorban egy aréna állt, innen jön a jellegzetes hosszan elnyúló, szélein ívelt alakzat.

8. Angyalvár

Az angyalvár eredetileg Hadrianus császár és családjának síremlékeként épült, később a pápák erődként és börtönként használták, ma pedig múzeumként funkcionál. Az Angyalvár melletti tér az illegális árusok által is kedvelt hely, ahol híres designer márkákról utánzott táskákkal és szemüvegekkel kereskednek. Ha egy rendőrautóra lesznek figyelmesek, akkor egy mozdulattal összekapják a portékáikat egy lepedőbe, majd a veszély elállta után minden folyik tovább, mintha mi sem történt volna.

9. Capitolium

A Capitolium Róma hét dombjának leghíresebbje. A rómaiak szerint Jupiter, a legnagyobb és legjóságosabb isten lakott itt, ezért az ókorban a Capitolium lett a vallási élet központja, de még mai napig is fontos események színtere. Mi itt jártunkkor egy valószínűleg tehetős pár esküvőjébe szaladtunk bele.

10. Villa Borghese

A római közlekedés néha elég kaotikus tud lenni, nem beszélve a turisták kerülgetéséről, úgyhogy néha jól esik egy kicsit kiszakadni a város nyüzsgéséből. Róma hatalmas kiterjedésű kertje, a Villa Borgese tökéletes helyszín erre, ahol tavak, szökőkutak, szobrok, gyönyörű növényzet és paloták között lehet egy hatalmas sétát tenni.


A fent említett nevezetességeket elhelyeztük az alábbi térképen, hogy ez által még könnyebb legyen megtervezni egy napodat.

Transzferlehetőségek a repülőtérről:

Rómába fapadossal két repülőtéren, a Fiumicinón és a Ciampinón keresztül is el lehet jutni.

Transzferlehetőségek a Fiumicino repülőtérről

1. Leonardo Express vonat (Termini-ig)

Indulás: 15 percenként, bizonyos napszakokban 30 percenként
Utazási idő: 32 perc
Menetrend információért kattins ide.
Jegyár információért kattints ide.

2. hagyományos vonat (nem áll meg a Termininél, át kell szállni metróra)

Indulás: 15 percenként, bizonyos napszakokban 30 percenként
Utazási idő: 45-50 perc
Menetrend- és jegyár információért kattints ide.

3. shuttle busz

Indulás: A különböző társaságok 30 percenként indítják a buszokat, így szinte folyamatos
Utazási idő: 45-55 perc
Menetrend- és jegyár információ:
Terravision
Sitbus
Tambus
Romeairportbus
Airportbusexpress

Transzferlehetőségek a Ciampino repülőtérről

Ciampino repülőtérről csak busszal lehet bejutni Róma belvárosba az alábbi társaságokkal:
Utazási idő: 40 perc
Menetrend- és jegyár információ:
Terravision
Sitbus
Romeairportbus
Airportbusexpress

Ajánlatok