accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 látnivaló Korfun, térképpel!

lanymajom /

Az albán partoktól fél órás hajóútra található Korfu az ország legzöldebb szigete, ezáltal a természetimádók egyik kedvenc görögországi utazási célpontja. Látogatottságát a változatos partszakaszainak, kiváló túralehetőségeinek, kellemes mediterrán éghajlatának, csodás növényzetének és a helyiek kedvességének köszönheti. Kicsit görögös, kicsit olaszos, viszont hatalmas élményt nyújt; talán így lehetne Korfut a legrövidebben jellemezni.

1. Korfu város

A bájos Korfu város a macskaköves, szűk, kis utcácskák középkori hangulatát és az elegáns velencei- és francia építészetek jegyeit ötvözi. A város központja, a hatalmas, zöldterülettel ellátott Esplande tér, mely tökéletes helyszín a lazításra. Az óvárost két lenyűgöző erődítmény veszi közre, a csodálatos kilátásért érdemes mindkettőt felkeresni. Korfu város kikötője összeköttetést kínál a görög szárazfölddel és Albánia partjaival is.

2. Achilleion

Korfu várostól 10 km-re találjuk Sissi császárné egykori nyári rezidenciáját, egy fehér, neoklasszikus stílusban épült káprázatos villát. A palota belülről is megtekinthető, de a pálmafákkal és szobrokkal díszített kertjében is nézzünk körül, ahol betekintést kaphatunk a királyné idilli életébe.

2 korfu legszebb látnivalói

3. Paleokasztríca

Paleokasztríca a sziget egyik legcsodálatosabb helye, ahol kanyargós öblök, vadregényes sziklás partszakaszok, kristálytiszta víz, továbbá kavicsos és homokos strandok várják a látogatókat. A legszebb kilátásért keressük föl a közeli hegy tetején álló 13. századi kolostort.

paleokasztrícia korfu legszebb látnivalói

4. Angelokastró

A Paleokasztrícához közeli angyalvár a történelem során Korfu legjelentősebb erődítménye volt, amit a gyakori kalóztámadások és török ostromok ellenére se sikerült az idegen csapatoknak elfoglalni. A 305 méter magas sziklára épített várromból természetesen csodás kilátásban lesz részünk.

angelokasztro korfu legszebb látnivalói
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/williamsdb/10254767715/

5. Sidari

Sidari egy tipikus üdülőhely, ahol történelmi emlékeket nem igazán találunk, viszont a környék természeti szépsége kiemelkedő. A gyönyörű strandok mellett kiváló éttermeket, bárokat és egyéb szórakoztató egységeket próbálhatunk ki.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/vialbost/4924184555/

6. Kassiópi

Korfu északkeleti részén található Kassiópi egy tradicionális halászfalu, melynek az egyre inkább növekvő turizmus ellenére is sikerült megőriznie hagyományait. A hangulatos kikötőjében fából készült halászhajók és part menti tavernák sorakoznak. Egy friss halétel után pihenjünk kicsit az apró kavicsos, türkizkék vizű öbleiben, majd üljünk be egy vízi taxiba és csodáljuk meg a tengerről elénk táruló panorámát.

6
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/jennifurr-jinx/1372222775/

7. Pantókrátor hegy

Korfu legmagasabb pontja a 906 méteres Pantókrátor hegy. A csúcsához autóval is felhajthatunk, de Perithia városából egy két órás túrával is elérhetjük. A kilátás lélegzetelállító, nem csak a környező szigeteket, de Albánia partjait, sőt, felhőtlen égbolt esetén még a 130 km-re arrébb fekvő olasz csizma sarkát is láthatjuk.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/sanderovski/3610396853/

8. Barbati

Barbati strandja is a sziget legszebbjei közé sorolható, mely snorkelezésre is kiváló helyszín. A part kavicsos, a víz tiszta és tömeg egyáltalán nem jellemző.

8
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/luc_coekaerts/26610731221/

9. Pelekas

Pelekas felkeresését semmiképp sem szabad kihagyni az utazásból, hiszen itt találjuk Korfu legjobb naplemente megfigyelő helyét, a város felett emelkedő Kaiser’s Throne kilátót. Pelekas a kilátó mellett gyönyörű, hosszan elnyúló, homokkal borított partokat is kínál.

9
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/stefanmuntwyler/4872997632/

10. Chalikounas

Ha a luxus szállodák és a tömegturizmus nem igazán vesz le a lábadról, viszont a háborítatlan természet annál inkább, akkor a sziget déli részén található Chalikounas lesz a te kedvenced. Strandján akár szörfözni is lehet, hiszen ez Korfu legszelesebb vidéke. A vízi sportok mellett még túrázásra is van lehetőség.

10
A kép forrása: ellada365.com

A fent említett nevezetességeket elhelyeztük az alábbi térképen, hogy ez által még könnyebb legyen megtervezni egy napodat.

Transzferlehetőségek a repülőtérről

A repülőtérről Korfu városba az 5-ös és a 6-os számú busz közlekedik.
Utazási idő: 10 perc
Korfu tömegközlekedési térképéért kattints ide, menetrendért pedig ide.

Olvasói javaslatok, további érdekes látnivalók

Porto Timoni beach