accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ide menj kirándulni a hosszú hétvégén

Katya /

Végre itt a hosszú hétvége! Ennek örömére hoztunk pár kiránduló tippet, ha kicsit kimozdulnál a napsütésben.

Dera szurdok, Pilisszentkereszt

A Pilis tele van jobbnál-jobb túraútvonalakkal – mi is mindig szívesen ajánlunk onnan kirándulóhelyeket. A Dera szurdok könnyű, akár gyerekekkel is teljesíthető túrát kínál Pilisszentkereszt határában. A vadregényes szurdok Pilisszentkereszt utolsó utcája után kezdődik nem sokkal. A kb. másfél kilométer hosszú szurdok a Dera-patak mentén kanyarog, itt fut az erdei ösvény is, amelyet kis fahidak kereszteznek, míg egyes helyeken sziklákon átugrálva kelhetünk át a patakon.

Öreg-tó, Tata

A tatai Öreg-tó minden évszakban gyönyörű, de különösen szép tavasszal, amikor az újraéledő természet színesíti be ismét a környéket. Partján fekszik a Tatai vár és az Esterházy-kastély is, de nem kell nagy kitérőt tenni a Kálvária-dombig sem. Tatán, az Öreg-tó körül így könnyedén el lehet tölteni egy egész napot (a látnivalókat ebben a cikkben gyűjtöttük össze.)

Hortobágy-Halastavi kisvasút

Lassan újra itt a kisvasút-szezon, sok kisvasút pont a hosszú hétvégén indul újra útnak „téli álma” után. Ahogy a Hortobágy-Halastavi kisvasút is, amely egykoron azért felelt, hogy a halastavak között szállítsák rajta a haleledelt és rajta keresztül bonyolítsák le a halforgalmat. Mostanra azonban a turisták kényelmét szolgálja, akik az öt kilométeres úton szemlélhetik a hortobágyi pusztát és a madarakat miközben kényelmesen elzötyögnek a Hortobágyi halastótól a Kondás-tóig.

Sas-hegyi Látogatóközpont, Budapest

Ha csak egy kis könnyed, délelőtti sétára vágysz budapestiként vagy éppen sok más látnivaló mellé szeretnél beiktatni egy kis természetjárást a fővárosban, akkor ajánljuk a Sas-hegyi Látogatóközpontot. Aki mostanában jár itt jó eséllyel elcsípheti a leánykökörcsin virágzását is, amikor lilába borul a Sas-hegy. A látogatóközpontban szombatonként túravezetést is tartanak, ezért érdemes indulás előtt bejelentkezni, hogy még többet megtudhass a hegy élővilágáról.

Kép forrása: Civertan/Wikimedia

Sümeg

Bár leghíresebb nevezetessége kétségtelenül a vár, a Balaton közelében fekvő kisváros és környéke akár több napra is elég látnivalót kínál. A várhegy tetején álló erődítmény számos kiállítással mesél a középkori életről, de van itt Kocsi- és fegyvermúzeum is, a hegyről lesétálva megcsodálhatod a Püspöki Palotát és a városban van Kisfaludy Sándor szülőháza is. Hogy biztosan ne maradjon ki semmi, járd be a 16 állomásos Sümeg városi tanösvényt. Ha pedig több napod is van a környékre, felfedezheted a Zalai dombvidék szépségeit, de a közelben található a Balaton, Keszthely, Hévíz és a Somló-hegy is.

Te mit tennél még a listára?

Szponzorált tartalom

Ajánlatok