accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Jó síterepet keresel? 5 ok miért síelj Szlovákiában!

Katya /

Szlovákia igazi síparadicsom, a Magas- és az Alacsony-Tátra is tele van kiváló síterepekkel, amelyeken előszeretettel siklanak világkupa sztárok is. Nekünk ráadásul nagy előny, hogy Szlovákia szó szerint itt van a szomszédban, pár óra vezetés után máris csatolhatjuk fel a síléceket. Hoztunk öt okot, miért síelj idén télen Szlovákiában!

1. Nagyon közel van

Nem kell egy egész napot az odaútra szánni, a Tátra Budapestről 4 óra alatt elérhető autóval, így akár pénteken, munka után is megéri volán mögé ülni, hogy másnap reggel már a friss havas pálya várjon a reggeli kávéd után.

2. Hosszú a szezon

Szlovákia nem kispályás, ha síelésről van szó. Nem csoda, hiszen a szlovákok is nagyon szeretnek síelni, a lakosság mintegy 18%-a csatolja fel rendszeresen a sílécét, ezzel a világon a tizedik legmagasabb az ország síelőinek a száma. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy az Alacsony- és a Magas-Tátra kiváló minőségű síterepeket biztosít, de a természetre csúcskategóriás hóbiztosító eljárásokkal is rásegítenek, így Szlovákia síparadicsomaiban 5 hónapon keresztül tart a tél. Így bátran tervezhetsz egész szezon alatt a szlovák sípályákkal.

3. Világbajnok síterepek

A Jasnát tartják a szlovák sípályák királynőjének. Nemcsak az ország legnagyobb síközpontja, de egész Közép-Európáé is, amely több mint 50 km-en kínál tökéletes feltételeket a síeléshez a kezdőtől a profi szintig. A síterepen modern felvonók, ülőliftek és sífelvonók vannak, a vadonatúj A6 Dippelmayr 15-MGD felvonó pedig csupán 11 perc alatt feljuttat a Chopok csúcsára! A Jasná Petra Vlhová, olimpiai bajnok síelő hazai pályája is, de a világkupa egyik helyszíne is, így biztosra veheted, hogy igazán profi körülményekre számíthatsz az összes pályán. Freeride zónák és téli síiskola komplexum is megtalálható itt, ahol a kezdő és tapasztaltabb síelők is csiszolhatják tudásukat. Persze a síelés mellé mindig jöhet egy kis szórakozás, amiről a legjobb DJ-k és előadók gondoskodnak egész szezonban a Ratrak színpadon és a Happy End klubban.

Szlovákia legmagasabb hegysége, a Magas-Tátra is igazi zarándokhely a síelés szerelmeseinek. A három hegyen összesen 24 km-nyi pálya található, mindegyik más karakterrel bír. A Tátralomnicban Szlovákia leghosszabb pályáján csúszhatsz végig, ráadásul Közép-Európa legnagyobb szintkülönbsége is jellemzi a Lomnici-nyereg és Tátralomic közti távolságot. De itt vár még a Vysoké Tatry pálya és a Jasná Fresh Track is, amely különlegessége abban rejlik, hogy érintetlen pálya szolgáltatást is nyújt, azaz az érintetlen pályán síelhetsz egy korai reggelit követően. A Starý Smokovec éjjel-nappal nyitva tartó 2,5 km hosszú szánkópályával csábítja a csúszni vágyókat.

4. A szálláshelyek mellé jár a síbérlet is

A síelőket rengeteg egyedi ajánlat várja, amely mindent tartalmaz, amire egy síelős vakációnál szükség lehet. A TMR hotellánc – azaz Tatry Mountain Restorts – mindegyik hegyi szállodájában tartalmazza a foglalás a síbérletet is a foglalás minden napjára. Emellett szórakoztató aprés-ski (síelés utáni) programokkal, finom ételekkel, wellness szolgáltatásokkal is növelik a pihentető lehetőségek sorát. Ha a síelés mellett szívesen adózol a vizes örömöknek is, akkor ajánljuk a Bešeňová vagy Tatralandia víziparkot, ahová a hotellánc vendégei ingyenes belépőt kapnak. A szauna szeánszok mellett a szörfölést is kipróbálhatod a víziparkokban!

5. A Gopass páratlan kedvezményeket kínál

A Gopass olyan, mint egy repülőjegy vásárló felület, ahol síbérleteket és jegyeket vehetsz több ország pályáira. A repjegyekhez hasonlóan minél hamarabb szerzed be őket, annál jobb ajánlatokat foghatsz ki, főszezonban is. Azonban a Gopass egyben egy hűségprogram is, amely kedvezményre váltható pontokkal jutalmazza a vásárlásodat. A Gopass kártyád egyszerre szolgál síbérletként és vízipark belépőként, de hozzáférést ad számos extra szolgáltatáshoz és termékhez Szlovákián túl több más európai országban is.

A legfrissebb információkért töltsd le az applikációt, ahol valós idejű információkat találhatsz a sípályákkal kapcsolatban és itt láthatod saját síelésed adatait is. A Gopass tagság számos előnyt kínál, a legjobb árak mellett a sorban állástól is megkímél. További információért kattints ide!

Fotók: Marek Hajkovsky

Ajánlatok