accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

9.nap – Papírok nélküli törzsek

utazomajom /
A fentinél egy kicsit hosszabb cím lehetne az is, hogy a 29 éves amerikai katona és annak 24 éves német fitnesz modell és a Hiltonnál sales menedzserként dolgozó felesége, két francia friss diplomás agrármérnök lány, egy 19 éves német fiú és egy magyar lány indul egy dzsungeltúrára két helyi idegenvezetővel.

Érdekes kis csapat jött össze. A német csajnak be nem állt a szája, szakadtam a hülyeségein. Kiderült róla, hogy eléggé hiperaktív életet él, egyszerűen nem tud lenyugodni. Naponta 5-6 órát alszik és amikor fitnesz szezon van, hajnali 4-kor kel edzeni és mellette még teljes munkaidős állása is van Seattle-ben. Jövőre fog indulni az egyik leghíresebb versenyen, az Arnoldon. Állítása szerint egy dolog nyugtatja le, a Washington államban legálisan beszerezhető fű. Még egy olyan engedéllyel is rendelkezik, amivel legálisan kereskedhet.
Túránk elején lehetett elefántot is “lovagolni”, de hárman úgy döntöttünk, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel, mert azt gondoljuk, hogy az elefánt nem a turisták szórakoztatására való. Több órás fárasztó menetelés után végül elértük a törzsi falut, ahol az első éjszakánkat töltöttük. Észak-Thaiföldön több törzs is él, akik pár száz éve Mianmarból és Dél-Tibetből vándoroltak el a jobb életkörülmények reményében. Legtöbbjüknek nincs útlevele és dokumentumai, sőt még neve sem. A kultúrájukat és saját nyelvüket mai napig féltve őrzik és nem igazán érintkeznek a külvilággal. Otthonukat a hegyekben, 1000 méteres magasságon alakítják ki. A thai kormány nem szívesen látott vendégként kezeli ezt a közel 1 millió embert, mivel szerintük védett területen élnek, ahol nem lenne szabad mezőgazdasági tevékenységet folytatni. A helyiek elmondása szerint a turistáknak nagyon örülnek, szívesen engednek bepillantást az életükbe és örömmel válaszolnak a kérdéseinkre. Holnap kiderül, hogy mit is esznek ezek az emberek.
Előző nap:120 forintos tükörtojás rizzsel Következő nap: Mókusleves
3 nap/2 éjszaka túra ára: 11.500 Ft. Ezen felül:
Aznapi költés: 700 Ft (gyümölcs, víz)

Ajánlatok