accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kilenc új városba repít a Budapest Airport téli menetrendje

utazomajom /

Marrákes bazárai, a Guggenheim múzeum, párizsi romantika, a híres rózsaszín város – a Budapest Airport október végén, az óraátállításkor életbe lépő téli menetrendje biztos receptet kínál a fásultság ellen. Válogass a budapesti repülőtérről elérhető kilenc új járat, vagy épp a meglévő úti célok közül, és töltsd meg élettel a közelgő téli napokat!

Gran Canaria, Bilbao

Kilenc új járattal köszönti az október 27-én életbe lépő téli menetrendet a VINCI Airports által üzemeltetett Budapest Airport. A napsütötte, télen is enyhe időjárással hívogató városok kedvelői két új spanyol úti cél közül választhatnak: a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb, de talán legnépszerűbb tagja, Gran Canaria, valamint a modernitás és a történelem különleges egyvelegét nyújtó Bilbao is csak egy repülőútra lesz Budapesttől a téli menetrendben. Gran Canaria szigetére a Wizz Air, Bilbaóba pedig a Vueling légitársaság biztosít közvetlen járatokat a decemberi időszakban.

Párizs, Toulouse

Bővül a Párizsba közlekedő légitársaságok köre: az easyJet újrainduló heti 4 járatát az Air France heti 21 járata egészíti ki. A Ryanairnek köszönhetően újra megnyílik az út egy másik közkedvelt francia város, Toulouse felé is; míg Párizs klasszikus kedvencként, Toulouse várva várt visszatérőként kerül fel a desztinációs listákra. A Garonne folyó partján fekvő város rózsaszín házaival, Európa egyik legnagyobb román stílusú templomával, és – a repülés szerelmeseinek kedvezve – Airbus látogatóközponttal várja az utazókat. A két új járatnak köszönhetően egész Európán belül a magyar fővárosban emelkedett a legnagyobb mértékben, 38 százalékkal a franciaországi légi összeköttetések száma.

Praktikus és pénztárcakímélő ötletek párizsi utazáshoz, illetőleg rövidebb tartózkodáshoz (avagy 4 nap 200€ alatt)

A téli menetrend Párizsba is sok járatot eredményezett

Genova, Salerno

Szintén jelentős a növekedés Olaszország felé: az idei téli szezonban még az eddigi csúcstartó Egyesült Királyságnál is szélesebb kínálat áll rendelkezésre, összesen 13 olasz város felé. A már meglévő római, milánói, nápolyi, bari, pisai, cataniai, bolognai, palermói, velencei, cagliari és trieszti járatokhoz a Wizz Air jóvoltából két tengerparti célállomás, Genova és Salerno csatlakozik.

Marrákes

Azok számára, akik Európán túli úti célok felfedezésére vágynak, a Wizz Air Marrákesi járata az egyik legjobb választás, amely a téli menetrend miatt a hűvösebb időszakban is elérhető Budapestről. Az Atlasz-hegység lábánál elterülő marokkói város nemcsak az itthoninál melegebb időjárásával, hanem jellegzetes hangulatú bazárokkal és gyönyörű mecsetekkel várja az utazókat. Érdemes meglátogatni a város egyik leghíresebb nevezetességét, a díszes Bahia palotát és a Jemaa el-Fnaa-t, Marrákes főterét, ahol egyenesen a helyi kultúra központjába csöppenhetünk.

Új járat indul a Wizz Air által a német Memmingenbe is, amely tökéletes választás a turisták által kevésbé látogatott, mégis színes és hangulatos városok kedvelőinek, a Ryanair pedig Varsóba repíti azokat, akik a városnézést gazdag történelmi sétával gazdagítanák.

A Kultúra és Tudomány Palotájának tornya.

A nyári szezonban is üzemelő hosszútávú járatok közül a Shanghai Airlines légitársaság sanghaji járata a téli menetrendben is napi rendszerességgel közlekedik, míg az Air China október végétől heti négyszer repül Pekingbe, 25 ezerrel több széket kínálva 2023 teléhez képest.

Téli menetrend

Az idei téli szezonban még a tavalyinál is több ülőhely áll rendelkezésre a gépek fedélzetein, ráadásul utasaink kilenc új járat közül választhatnak, amelyek között a rövid városnézésre és a hosszabb felfedezésre vágyók egyaránt megtalálják a számukra legkedvezőbb célállomást – mondta Francois Berisot, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: – Budapest népszerűsége folyamatosan, látványosan növekszik, a téli időszakban is sok Magyarországra érkező turistára számítunk. Nekünk, mint a budapesti repülőtér üzemeltetőjének az a feladatunk, hogy megteremtsük ehhez a bővüléshez a feltételeket, hozzájárulva ahhoz, hogy a turizmus nemzetgazdasági jelentősége tovább erősödjön.”

Ajánlatok