accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Délkelet-Ázsia hűvösebb részei, ha már unnád a trópusokat

lanymajom /

Gondoltad volna, hogy vannak olyan helyek is a trópusi Délkelet-Ázsiában, ahol szükséged lesz egy melegebb kabátra? Habár a régióba a legtöbben elsődlegesen a gyönyörű tengerpartokért, a különleges kultúráért és a kiváló gasztronómiáért utaznak, de ha megunnád a hőséget, akkor az alábbi helyszíneken egy kis hűsölésre is lehetőséged lesz.

1. Chiang Mai, Thaiföld

Az észak-thaiföldi hegyek által körülölelt Chiang Mai-ban a téli hónapokban akár 15 foknál is megállhat a hőmérő higanyszála. A környék kiváló helyszín a túrázásra. Nem messze található Thaiföld legmagasabb csúcsa, a 2565 méter magas Doi Inthanon, ahol januárban nem ritka a 0 fok körüli hőmérséklet. Chiang Mai-t a gyönyörű buddhista templomokért is megéri felkeresni, továbbá az ország északi része még olcsóbb is, mint a déli tengerpartok.

2. Chiang Rai, Thaiföld

Chiang Rai Chiang Mai-tól még északabbra fekszik, egész közel a laoszi és a mianmari határhoz. Az éves átlaghőmérséklet 24,6 fok, így még a nyár közepén érkezve is felfrissülhetünk egy kicsit. Chiang Rai szintén kiváló helyszín a túrázásra, hiszen gyönyörű hegyeket és vízeséseket fedezhetünk föl. A város legismertebb látnivalója a hatalmas fehér templom, a Wat Rong Khun, ahol a megszokottól eltérő, kortárs buddhista művészettel ismerkedhetünk.

3. Sapa, Vietnam

Sapa a végeláthatatlan teraszos rizsföldjeiről híres, ami az év minden időszakában káprázatos látványt nyújt. Télen a hegyekben kialakuló köd misztikus hangulatot áraszt, tavasszal a virágba borult fák tetőzik a táj szépségét, nyáron csodás zöld színben pompázik a vidék, ősszel pedig a sárgás, arany szín veszi át az uralmat. A hőmérséklet tavasszal és ősszel a legkellemesebb, télen akár 10 fok körül is alakulhat a hőmérséklet.

4. Hanoi, Vietnam

Vietnam fővárosában a többi délkelet-ázsiai fővárossal ellentétben nem fogsz egész nap izzadni, hiszen Hanoiban az átlaghőmérséklet 24 fok, a téli hónapokban pedig 15 körül alakul. Ha úgy érzed, hogy kicsit átfáztál, akkor térj be egy pho levesre valamelyik kifőzdébe vagy igyál meg egy ízletes vietnami kávét.

5. Cameron felföld, Malajzia

A Kuala Lumpurtól pár órás buszútra lévő Cameron felföldön nagyon ritkán van 25 foknál több. Tökéletes klíma ez a teaültetvényeknek és persze a hőségtől egy kicsit elmenekülő turisták számára is. Nemcsak a kellemes időjárás, hanem a szemet gyönyörködtető teaültetvények látványa is garantált.

Tipp: Ezek a leghíresebb teaültetvények a világon

6. Bromo vulkán, Indonézia

Indonézia a gyönyörű tengerpartok és a tökéletes búvárkodási helyszínek mellett a vulkánok és a hegyek országa is. Örök élmény lehet a Bromo vulkán felkeresése Jáván, ahol egy még aktív tűzhányó kráterén sétálhatunk és hallhatjuk annak morajlását. A hőmérséklettel itt sem lesz gond, hiszen a hegyekben ritkán van gatyarohasztó meleg.

Hajnalban a kilátópontról megfigyelhetjük a felhőket a vulkán körül.

7. Sagada, Fülöp-szigetek

A világ legszebb tengerpartjaival büszkélkedhető Fülöp-szigeteken sem kell megsülnünk a melegtől, hiszen itt is találunk gyönyörű hegyvidéki területeket. A vietnami Sapa fülöp-szigeteki megfelelője Sagda, ahol gyönyörű teraszos rizsföldeket láthatunk.

8. Kinabalu-hegy, Malajzia

Délkelet-Ázsia legmagasabb pontja, a 4095 méter magas Kinabalu-hegy a malajziai Borneón található. A hegy turisztikai lehetőségei kiaknázottak, nap mint nap több száz csoport vállalkozik a csúcs megmászására, melynek csak fizetett helyi vezetővel, csoportosan, külön biztosítás fejében lehet nekiindulni. A csúcsra vezető út és az onnan nyíló panoráma egyaránt felejthetetlen élményt nyújt az évente több mint 40 ezer ide érkező turistának. – forrás

Tovább olvasnál Délkelet-Ázsiáról?

Ajánlatok